Vir: 112 Ptuj
Ponoči je prišlo do prometne nesreče s smrtnih izidom. Osebno vozilo, v katerem so bili trije potniki, je prevrnilo na streho.

Kot smo že poročali, je danes ponoči prišlo do prometne nesreče, v kateri je vozilo prevrnilo na streho, ena oseba pa je pri tem izgubila življenje. Policijska uprava Maribor je izdala več podrobnosti tragičnega dogodka. 

V vozilu so bile tri osebe

Nekaj minut po polnoči so bili mariborski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Spodnji Gaj pri Pragerskem, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo s tremi potniki. 

Po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče so policisti ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po naselju iz smeri Prešernove ulice proti Župančičevi ulici. 

Voznik izgubil nadzor in trčil v obcestni jarek

Zaradi prevelike hitrosti je povzročitelj izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v samem začetku desnega preglednega ovinka naravnost preko travne nabrežine. 

Z levim čelnim delom vozila je trčil v obcestni jarek, od koder je vozilo dvignilo v zrak in se pričelo obračati ter je ponovno s čelnim delom trčilo v zemljo na njivi. Vozilo je nato obrnilo in obstalo je na strehi, obrnjeno v nasprotni smeri vožnje.

34-letni sopotnik ostal ukleščen v vozilu

37-letna sopotnica in voznik sta se uspela rešiti iz obrnjenega avtomobila, medtem ko je 34-letni sopotnik na zadnjem sedežu ostal ukleščen v vozilu.

Kljub hitremu posredovanju s tehničnim posegom gasilcev in reševalcev je bila zdravniška pomoč prepozna, saj je sopotnik na kraju podlegel poškodbam.

Voznik pod vplivom alkohola 

Med postopkom so policisti ugotovili, da je povzročitelj vozil avtomobil močno pod vplivom alkohola, saj je napihal 0,84 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. 

Preiskovalna sodnica je na kraju za pokojnega odredila sodno obdukcijo, prav tako pa je bil odrejen izvedeniški pregled vozila. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti 33-letnega voznika kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice