Kriminalisti preiskujejo požar stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja v Žamencih. Kaj so ugotovili doslej?

Poročali smo že, da je včeraj, 26. oktobra 2020, v naselju Žamenci v občini Dornava prišlo do velikega požara. Ogenj je zajel gospodarsko poslopje in stanovanjsko hišo.

Na Policijski upravi Maribor so zdaj razkrili, kaj so doslej z ogledom kraja dogodka dognali kriminalisti. Po njihovih besedah je do požara prišlo včeraj okoli 4. ure zjutraj v stanovanjski hiši v Žamencih, ogenj pa se je razširil po njej.

»Najverjetneje zaradi močnega vetra je ogenj preskočil še na ostrešje gospodarskega poslopa in nadstrešek, pod katerim so bila zložena drva,« so povedali na mariborski policijski upravi.

V požaru ni bil nihče poškodovan. Opisani objekti so skoraj v celoti zgoreli. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 300.000 evrov.

Kriminalisti sodelujejo s forenziki

Z ogledom kraja požara kriminalisti niso mogli ne potrditi ne izključiti tuje krivde.

Z zbiranjem obvestil in opravljanjem drugih procesnih opravil kriminalisti nadaljujejo, tudi v sodelovanju z Nacionalnim forenzičnim laboratorijem.

Na podlagi ugotovitev bodo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podali ustrezen dokument, poročilo oziroma kazensko ovadbo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice