Kriminalisti bodo ogled prizorišča še opravili. Zakaj je prišlo do hudega požara?

V naselju Gabernik v občini Slovenska Bistrica je v ponedeljek popoldne zagorel stanovanjski objekt, ogenj pa ga je v celoti uničil. Posredovali so gasilci PGD Zgornja Polskava, Spodnja Polskava, Slovenska Bistrica, Pragersko in Videž, ki so požar sicer lokalizirali. 

Težave pri preiskavi požara

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je dejal, da v požaru na stanovanjskem objektu velikosti okoli 10 krat 20 metrov na območju Policijske postaje Slovenska Bistrica ni bil nihče poškodovan.

Po prvih ocenah je nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode. In ker istega dne ogled pogorišča ni bil mogoč, bodo to preiskovalno opravilo policisti in kriminalisti še opravili. Zaradi tega vzrok požara še ni znan.

Težave z dostopnostjo in vodno oskrbo

Objekt je bil po besedah sosedov zadnjih nekaj mesecev prazen, občasno naj bi ga obiskovala zgolj lastnica, ki je še nedolgo nazaj v njem živela z izvenzakonskim partnerjem. Kot je povedal predsednik PGD Zgornja Polskava Lovro Metikoš, je požar gasilo 60 gasilcev, požar pa je bil ob njihovem prihodu že povsem razširjen.

»V prvi fazi smo se lotili branjenja sosednjih objektov, istočasno pa so bile na pomoč napotene sosednje enote. Imeli smo težavo z dostopnostjo in tudi z oskrbo z vodo, saj na tem območju ni hidratnega omrežja. Vsa voda za gašenje se je sproti dovažala iz vasi,« je pojasnil Metikoč. Vodja gasilske intervencije je bil sicer Branko Juhart, sicer pomočnik tamkajšnjega poveljnika.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice