Gasilci v teh dneh množično pozivajo, naj s kurjenjem v naravi še počakamo in tako gasilcev ne izpostavljamo okužbi s koronavirusom. Nekateri opozoril ne jemljejo resno.

59-letni moški je včeraj dopoldne na zemljišču v Stari Gori v občini Šentilj zakuril porezane veje smreke. Ker kurišča ni ustrezno uredil in zavaroval pred močnim vetrom, se je ogenj razširil na leseno lopo oziroma garažo v lasti 57-letne domačinke. Objekt v velikosti približno desetkrat pet metrov je v celoti zgorel.

V lopi je imela lastnica spravljenih okoli deset kubičnih metrov drv, traktorsko prikolico, plug, škropilnico in pločevinasto posodo za bencin. Ko je lastnica te predmete poskušala rešiti pred ognjem, se je opekla po rokah in obrazu.

Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Šentilj, Ceršak in Zgornja Kungota.

Lastnica lope v bolnišnici, škode za deset tisočakov

Lastnico lope so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. Njene poškodbe so opredeljene kot lažje.

»Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov. Policisti bodo opisanega moškega zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti ovadili pristojnemu tožilstvu,« so napovedali na Policijski upravi Maribor.

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 279 telefonskih klicev. Od tega je bilo 60 takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice