Gasilci so imeli v nočnih urah delo, zagorel je namreč stanovanjski objekt.

V naselju Špičnik v občini Kungota je danes v nočnih urah zagorela stanovanjska stavba. Na pomoč so prispeli gasilci PGD Zgornja Kungota, Spodnja Kungota in Pernica, ki so požar pogasili, a na žalost je bil stanovanjski objekt v celoti uničen. V času požara so v stanovanjski hiši spali štirje stanovalci: 52-letni moški, 39-letna ženska in dva otroka, stara 8 in 9 let.  Vsi so se pred požarom pravočasno rešili iz objekta, zaradi suma zastrupitve z ogljikovim monoksidom pa so 39-letno žensko reševalci nujne medicinske pomoči pripeljali na zdravljenje v UKC Maribor, po oskrbi pa so jo odpustili domov. 

Kot smo še izvedeli v Prostovoljnem gasilskem društvu Zgornja Kungota naj bi do požara prišlo v starejšem stanovanjskem objektu, ki je bil delno zgrajen iz lesa. Požar se je v stanovanjkem objektu vnel okoli druge ure zjutraj, ker pa so lastniki spali, so slednje opazili šele približno 20 do 25 minut kasneje, ko jih je zbudilo pokanje lesa, ki ga je medtem zajel ogenj. Na pomoč je takoj prihitelo 29 prostovoljnih gasilcev. 

Policisti, ki so opravili ogled kraja požara so tujo krivdo za požar izključili. Požar je lahko povzročilo pregretje dimnika oz. napaka na električni napeljavi, saj je električna omarica nameščena na isti steni, kot dimnik. Gmotne škode naj bi bilo po prvi oceni za 40.000 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice