Slika je simbolična.
Celjski kriminalisti iščejo 42-letnega Slovaka, ki je lani oktobra zanetil požar, ki se je razširil na ostrešje sosednjega objekta. Moški je stari znanec policije, saj je na območju Slovenije storil že več kaznivih dejanj.

V teh dneh so celjski kriminalisti na okrožno državno tožilstvo v Celju podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Kaznivega dejanja je osumljen 42-letni slovaški državljan.

42-letnik je osumljen, da je 12. oktobra 2020 okoli pol dveh zjutraj zakuril v pomožnem objektu na Gosposki ulici v Celju in s tem povzročil požar, ki se je razširil na ostrešje sosednjega objekta. 

V požaru je nastalo za okoli 54.000 evrov materialne škode. Z zbiranjem obvestil, ogledom video nadzornih kamer in drugimi preiskovalnimi dejanji je bilo ugotovljeno, da je požar povzročil 42-letni državljan Slovaške, ki v Sloveniji nima prijavljenega bivališča.

42-letnik je že stari znanec policije, za njim razpisan ukrep iskanja

42-letnik je bil na območju Slovenije večkrat obravnavan zaradi sumov storitve premoženjskih kaznivih dejanj tatvin, velikih tatvin in zatajitve ter kršitev javnega reda in miru.

V požaru na Gosposki ulici v Celju na srečo ni bil nihče poškodovan, saj so policisti iz treh stanovanj več stanovanjske hiše uspeli pravočasno evakuirati deset stanovalcev, gasilci pa so širjenje požara hitro omejili in požar pogasili.

Za osumljenim 42-letnikom je razpisan ukrep iskanja.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bhu (nepreverjen)

Stari znanec policije ? Potem veste kje ga najdete .

Starejše novice