Davida Misloviča, ki je s požigom lesenega hleva za konje v Borovcih aprila letos povzročil okoli 25.000 evrov, v njem pa so poginile tudi živali, je ptujsko okrožno sodišče spoznalo za krivega očitanih kaznivih dejanj.

S tožilstvom, ki mu je očitalo kaznivi dejanji poskusa požiga in požiga, je namreč podpisal sporazum o priznanju krivde.

Sin poveljnika gasilcev

Za poskus požiga mu je sodišče izreklo 9 mesecev zapora, za požig pa 1 leto in 3 mesece zapora oziroma enotno zaporno kazen 1 leto in 10 mesecev. Obtoženemu je sodišče zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšalo pripor in ga oprostilo stroškov sodnega postopka, saj je po prestajanju kazni pripora ostal brez zaposlitve. 

Mislovič, ki je bil prostovoljni gasilec in sin poveljnika PGD Borovci, se je s kaznijo strinjal in dodal, da dejanje obžaluje in ga ne bo ponovil.

Oškodovanec ostal brez hleva in živali

Na sodišču se je pojavil tudi oškodovanec Ivan Sok, ki mu je zgorel hlev in večina živali v njem. Dejal, da je ni imel ničesar zavarovanega, zato vlaga premoženjsko-pravni zahtevek v višini 12.932 evrov. »Škoda je ogromna, neprecenljiva. Ničesar več nimam,« je pripomnil.

Najprej v Prvencih, potem v Borovcih

Marca letos je najprej zagorelo v vasi Prvenci, kjer je k sreči prišlo zgolj do poskusa požiga. Ogenj je povzročil za 500 evrov škode. Veliko huje je bilo aprila v Borovcih, kjer je zagorel hlev za konje. Požar so sicer pogasili gasilci, a so ognjeni zublji Soku popolnoma uničili hlev ter pokončali konja, kozo in skoraj deset piščancev.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice