Policisti Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure 3. oktobra do 6. ure 4. oktobra ob svojem rednem delu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke.

Kriminaliteta

Policisti Policijske postaje Ptuj so v okolici Ptuja obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je razbil steklo na zimskem vrtu in si tako omogočil vstop v notranjost stanovanjskega objekta.

V notranjosti je pregledal vse notranje prostore, pregledal in razmetal vsebino iz omar, predalnikov ter si protipravno prilastil več kosov zlatnine in 30.000 evrov v raznih apoenih.

Mejne zadeve in tujci

Med 16. in 19. uro so policisti Policijske postaje Podlehnik med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žetal in Siteža, izsledili in prijeli tri tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tremi državljani Bangladeša še niso zaključeni.

Ob 19.15 se je na mejnem prehodu Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih številk. Pri pregledu notranjosti vozila je bilo ugotovljeno, da se v notranjosti tovornega prostora nahajata dva tujca, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli.

V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Afganistana, ki sta bila po končanem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Cigoti kdo drugi pa

Starejše novice