Iz Univezitetnega kliničnega centra Maribor so sporočili, da so uvedli prepoved obiskov na oddelku za perinatologijo - porodnišnica.

»Zaradi virusnih obolenj dihal so od 10. februarja 2020 dalje na oddelku za perinatologijo obiski PREPOVEDANI. Pri porodu je lahko prisotna ena zdrava oseba. Omejitev obiskov velja do preklica,« so sporočili iz Univezitetnega kliničnega centra Maribor.

Še vedno veljajo tudi 'stare' omejitve obiskov 

Kot smo že poročali, so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so zaradi respiratornih obolenj omejili obiske na vseh oddelkih. Podali so tudi navodila za paciente, ki sumijo, da bi morda lahko imeli nov koronavirus.

Zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal so omejili vse obiske na vseh oddelkih Univerzitetnega kliničnega centra Maribor na eno zdravo odraslo osebo dnevno. Omejitev obiskov bo veljala do preklica.

»Osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi obolenji naj ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. Ob obisku je potrebno upoštevati osnovna higienska načela. Pred vstopom v bolniško sobo si je potrebno umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi, preden sobo zapustimo,« so razložili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Pacienti s sumom novega koronavirusa naj počakajo pred vrati

V mariborskem univerzitetnem kliničnem centru so podali tudi priporočila glede novega koronavirusa: »Če imate vročino z znaki okužbe dihal, ki se kažejo predvsem, ne pa izključno, s kašljem in/ali težkim dihanjem in ste v 14 dneh pred začetkom bolezni bili na Kitajskem ali ste bili v tesnem stiku s potrjenim primerom okužbe z 2019 – nCoV ali utemeljeno sumite, da bi bili lahko okuženi z virusom 2019 – nCoV, pred vstopom v objekte UKC Maribor pozvonite in počakajte na navodila zdravstvenih delavcev.«

Prosijo, da pacienti brez dovoljenja zdravstvenih delavcev v center ne vstopajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice