Samo danes so policisti v Mariboru obravnavali tri vlome v stanovanja.

Zraven tega so obravnavali štiri vlome v stanovanjske hiše na območjih policijskih postaj Maribor II, Lenart, Slovenska Bistrica in Ptuj.

Pred dnevi je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru zoper dve mlajši osumljenki vlomov, romskega videza, odredil pripor. Obe sta še vedno v priporu.

Kljub temu so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da bi lahko današnje vlome v stanovanja na območju Maribora izvršile mlajše ženske, podobnega videza, zelo verjetno tujke. Po zbranih obvestilih govorijo hrvaški jezik. Glede na pretekla dejanja je pričakovati, da bodo storilci z dejanji v prihodnjih dneh nadaljevali. 

Bodite pozorni na osebe, ki vstopajo v stanovanjske bloke

Policisti bodo vse moči usmerili v njihovo izsleditev in prijetje, vendar kljub temu opozarjajo, da je potrebno samozaščitno ravnanje. 

»Občani naj bodo pozorni na osebe, ki vstopajo v njihove stanovanjske bloke ali stolpnice, neznancem naj ne odpirajo vrat, dosledno naj zaklepajo vrata, praznijo poštne nabiralnike in nasploh naj poskrbijo, da stanovanja ne bodo dajala videza, da nikogar ni doma. Doma naj ne hranijo vrednejših predmetov ali gotovine,« sporočajo na Policijski upravi Maribor.

Če vseeno postanejo žrtev kaznivega dejanja naj o tem takoj obvestijo Policijo na telefonsko številko 113, do prihoda policistov pa naj ne hodijo po stanovanju in naj se ničesar ne dotikajo.

Istočasno pa policisti javnost prosijo, da jim na telefonsko številko 113, anonimni telefon policije 080 1200 ali pa na Facebook profil Policijske uprave Maribor sporočijo karkoli, kar menijo, da bi lahko pripomoglo k preiskavi obravnavanih vlomov, še posebej pa, če so kje v stanovanjskih blokih ali stolpnicah opazili mlajši ženski ali več njih, romskega videza, za katere bi se dalo sklepati, da izvršujejo kazniva dejanja. 

»Ker osumljenci za prevoz praviloma uporabljajo vozila hrvaških registrskih oznak, nam bi bila zelo dobrodošla informacija tudi o tem, če je kdo ali še bo, kje opazil taka vozila,« so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice