Po poročanju časnika Delo je vrhovno sodišče potrdilo obsodbo Stephena Casiraghija zaradi divje vožnje z avtomobilom po prestolnici marca 2017, ko je bežal policistom.

Eden najbolj znanih slovenskih zločincev Stephen Casiraghi, pred prevzemom imena pokojnega moža monaške princese imenovan Hinko Krajačič, še prej pa Vinko Rakuša, ki se je rodil v Murski Soboti, bo deset mesecev preživel za zapahi.

Prišel na prostost in z avtomobilom divjal po prestolnici

Kot poroča Delo, so Casiraghija po dolgoletni kazni marca 2017 izpustili na prostost, a večkratni obsojenec ni mogel iz svoje kože.

Le nekaj tednov kasneje je z avtomobilom z ukradenimi registrskimi tablicami in brez vozniškega dovoljenja izvedel divjanje po središču Ljubljane, bežal je pred policisti. 

Casiraghi tedaj ni upošteval znakov policistov, ki sta ga poskušala ustaviti, v križišču Njegoševe ceste in Hrvatskega trga je zapeljal v rdečo luč, nadaljeval po okoliških ulicah, peljal tudi v nasprotno smer v enosmerno ulico.

Med nevarno vožnjo se mu je moral voznik nasproti vozečega avtomobila umakniti, da je preprečil nesrečo. Kjer je omejitev hitrosti 30 kilometrov na uro, je vozil tudi do 90 kilometrov na uro, celo mimo pediatrične klinike, kjer je bilo na pločniku in ob prehodih več ljudi.

Policisti so ga ujeli v Partizanski ulici, ob aretaciji pa naj bi policistoma tudi grozil.

Obramba trdila, da gre le za prekršek

Tožilstvo je na sojenju predlagalo, naj sodišče Casiraghija zaradi nevarne vožnje obsodi na leto in devet mesecev zaporne kazni, zaradi maščevanja in groženj policistoma pa naj mu prisodi še dve leti in pet mesecev, tako da bi enotna zaporna kazen znašala tri leta in osem mesecev zapora.

A sodišče temu predlogu ni sledilo in je Casiraghija, ki je bil v preteklosti obsojen zaradi ugrabitve in spolnega napada na študentko, obsodilo na deset mesecev zapora zaradi nevarne vožnje.

Kot piše Delo, se je obramba obrnila še na vrhovno sodišče in v zahtevi za varstvo zakonitosti zatrdila, da je Casiraghi s svojo vožnjo storil le prekršek, saj ni povzročil neposredne nevarnosti za življenje in telo kakšne osebe.

A so vrhovni sodniki ocenili, da je iz opisa kaznivega dejanja v pravnomočni sodbi razvidno, da je v kar treh primerih povzročil prometno situacijo z neposredno nevarnostjo za ljudi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bogdan (nepreverjen)

Jeta malo prestar dabise sodnica opravičila.

Starejše novice