FOTO: Mediaspeed
V okviru sodne preiskave, ki jo je Okrožno sodišče v Celju uvedlo v obravnavi suma, da je danes 29-letni Sebastien Abramov marca 2015 umoril svoje tedanje dekle Saro Veber, se nadaljujejo zaslišanja prič pred preiskovalnim sodnikom.

Včeraj sta bila med drugim zaslišana starša Vebrove, skupno pa je bilo doslej zaslišanih okoli 20 prič, poroča STA.

Grozi mu do 30 let zapora

Abramov je osumljen, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način, zaradi česar mu grozi do 30 let zapora. Pred preiskovalnim sodnikom Okrožnega sodišča v Celju je konec junija letos v pisnem zagovoru vztrajal, da je bil dogodek, v katerem je umrla 24-letna Sara Veber, nesreča. Ta naj bi se zgodila, ko je čistil puško.

V okviru sodne preiskave je bilo včeraj zaslišanih več prič, poleg staršev Vebrove med drugim tudi puškar, ki je puško prodal. Zaslišanja prič so predvidena tudi danes in nato še septembra, je za STA povedal odvetnik Abramova Mitja Pavčič.

Od marca v priporu

Abramov je sicer od 6. marca letos v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko. Tožilstvo je v tej zadevi konec julija vložilo obtožnico zoper vse vpletene, saj si je po mnenju tožilstva 21-letna Julija Adlešič iz Ljubljane januarja letos roko odrezala zato, da bi prejela visoko odškodnino od zavarovalnic. Trdila pa je, da je šlo za nesrečo, poroča STA. 

Tožilec Sedin Kičin je na ljubljansko okrožno sodišče vložil obtožnico zoper Adlešičevo, ki naj bi jo k temu, da si odreže roko nad zapestjem, nagovorili njen fant, 29-letni Abramov in njegova starša, 58-letna mama Tinka Huskić Colarič in 65-letni oče Gorazd Colarič. Če bi jim uspelo, bi jim zavarovalnice izplačale več kot milijon evrov.

Obtoženi po pet kaznivih dejanj

Kot izhaja iz obtožnice, ki še ni pravnomočna, so Adlešičeva, Abramov in Huskić Colaričeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufij, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic. Grozi jim do osem let zaporne kazni.

Zagovorniku Abramova obtožnica zaradi sodnih počitnic in dopustov še ni bila vročena, tako da rok za ugovor zoper obtožnico še ni začel teči.

Zoper Abramova poteka postopek tudi pred žalskim okrajnim sodiščem, in sicer zaradi suma goljufije na račun staršev Vebrove, še poroča STA. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pivo pivec (nepreverjen)

a je še živ

Starejše novice