Policisti filmski denar so že odkrili pri 17- in 18-letnikih ...

V zadnjih desetih dneh so goljufi v več gostinskih lokalih na območju Laškega in Slovenskih Konjic unovčili 24 ponarejenih bankovcev za 20 evrov, sporočajo celjski policisti.

Gre za »filmski denar«, denar, ki je natisnjen na navaden papir in je zelo podoben pravemu. Razlika je dobro vidna v napisu na bankovcu, kjer je napisano, da ne gre za pravi denar, ampak za reklamni denar.

Te bankovce, ki se jih da kupiti preko spleta, so storilci na raznih prireditvah, kot na primer gasilske veselice ali festival Pivo in cvetje, in ostalih gostinskih lokalih uporabljali kot prave.

Policisti in varnostniki so na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem že prijeli 17-letnika, ki je želel plačati z omenjenim nepravim denarjem. Pri njem so policisti našli še dva. V Slovenskih konjicah so policisti prijeli še tri fante stare 17 in 18 let, ki pa so na gasilskih veselicah in v raznih lokalih vnovčili še 23 primerkov nepravega denarja.

Zoper vse štiri storilce bodo policisti zaradi storitve kaznivega dejanja goljufije podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Gostince in organizatorje javnih prireditev pa možje v modrem opozarjajo, da so pri plačilu pozorni na pristnost denarja, še posebej pri plačilu z bankovci za 20 evrov in 50 evrov. Tarče goljufov so tudi ljudje, ki prodajajo razne predmete in jim kupci za kupnino med pravimi bankovci »podtaknejo« tudi ta nepravi denar.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Kdo snema kakšen kriminalni film o ropu banke ? Brez provizije .

Starejše novice