Slika je simbolična.
Iz objekta umaknili 24 ljudi, od tega jih je dvanajst kazalo znake zastrupitve.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je včeraj, okoli 17.57, v Dobrni v objektu prišlo do sproščanja ogljikovega monoksida

Gasilci Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Dobrna so iz objekta umaknili 24 oseb, katere je na kraju pregledala urgentna ekipa nujne medicinske pomoči. 

Reševalci nujne medicinske pomoči Celje, Slovenska Bistrica in Velenje so dvanajst oseb, ki so kazale znake zastrupitve oziroma imele v krvi povišano vrednost ogljikovega monoksida, prepeljali na nadaljnje zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje in Slovenj Gradec in v urgentni center v Mariboru.

Natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen

Kot je za Mariborinfo pojasnila tiskovna predstavnica celjske policije Milena Trbulin, se je po njihovih informacijah zastrupilo enajst oseb, a natančen vzrok zastrupitve še ni potrjen. Potrdila je, da zaradi načina ogrevanja do zastrupitve z ogljikovim monoksidom ni moglo priti, ni pa izključeno, da se je zastrupitev zgodila zaradi kajenja.

24 stanovalcev objekta se je namreč čez dan družilo v manjšem, neprezračenem prostoru, kjer so kuhali in kadili. Po informacijah Mariborinfo naj bi šlo za delavce, ki stanujejo v istem objektu.

Preiskava je še v teku, o dogodku pa bodo podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice