Incident se je zgodil med mladoletnimi dijaki, policija je zato redkobesedna.
Po tem, ko so dijaki Tehniškega šolskega centra Maribor v podhodu na mariborski glavni avtobusni postaji pretepli svojega sovrstnika, incident intenzivno preiskuje policija.

V Mariboru še vedno odmeva incident med mladoletnimi dijaki iz Tehniškega šolskega centra Maribor, ki se je po pričevanju zanesljivega vira zgodil v sredo, 7. oktobra, na glavni avtobusni postaji v štajerski prestolnici.

Policija je bila s primerom seznanjena v petek, torej istega dne, ko smo incident razkrili na Mariborinfo. Tedaj so možje v modrem začeli z zbiranjem obvestil glede surovega pretepa.

Policija je bila s primerom seznanjena v petek. Zdaj pojasnjujejo, da obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva.

Teče intenzivna preiskava, vsi vpleteni so mladoletni

Na Policijski upravi Maribor policisti v zvezi s primerom vodijo intenzivno preiskavo kaznivega dejanja.

»Po do sedaj zbranih obvestilih obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje nasilništva,« izpostavljajo mariborski policisti.

Pri tem dodajajo, da iz razloga interesa preiskave več informacij o dogodku v tem trenutku ne morejo nuditi.

»Ker pa se je izkazalo, da so vsi udeleženci tega dejanja mladoletniki, ki so po zakonu o varstvu osebnih podatkov posebej zaščitena kategorija oseb, tudi po zaključku preiskave ne bomo nudili dodatnih informacij o podrobnostih dejanja in preiskave,« poudarjajo na Policijski upravi Maribor.

Na odgovore, kakšna je predvidena kazen za kršitev že prej navedenega zakona za mladoletne osebe, še čakamo.

Prav tako čakamo tudi na odziv ravnatelja Tehniškega šolskega centra Maribor Darka Kukovca, ki je bil v petek zelo redkobeseden: »Danes sem dobil podatek, da se je zgodil incident. Takoj sem začel raziskovati dejstva. Zadeva, seveda, še ni raziskana in vam v interesu preiskave v tem trenutku ne morem povedati nič drugega.«

Na posnetku najprej gledamo dijake, ki nekaj časa korakajo do podhoda, nato dijak v črnem žrtvi izroči telefon s sporočilom in mu ukaže, naj ga prebere. Slišimo, kako domnevno mladoletna žrtev ponavlja: »To ni res. Nisem tega rekel.«

Povod za napad na mladoletnega dijaka naj bi bila po pričevanju vira Mariborinfo 'grda beseda', ki naj bi jo žrtev izrekla. Eden izmed vpletenih nato začne udrihati po svojem sovrstniku in ne odneha. Kot lahko vidimo na posnetku, se žrtev skrije v kot, ta čas pa ob strani stojita vsaj še dva dijaka. Pretep traja dlje časa, eden izmed dijakov pa dogajanje snema. 

Vir, ki je našemu uredništvu poslal posnetek, poudarja, da naj bi imel pretepen dijak v šoli status dijaka, ki rabi učno pomoč.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mefisto Modri (nepreverjen)

Nekoč je bilo drugače . . .

Danvid (nepreverjen)

Vcasih so se cigli prodajali 'danes pa kar batine.

božidar (nepreverjen)

KARŠN OČE TAKŠEN SIN

Vse dijake v zapor (nepreverjen)

in solo zapreti.

Dijakinja (nepreverjen)

Mladoletnost je samo izgovor, da se sciti pretepace.
Ce se znajo pretepati, kot se "odrasli", naj bodo se zdaj "junački",pa sprejmejo kazen,kot bi jo odrasli za isto stvar.
Sramota,kako se sciti barabe.Ni cudno, da je drzava dobesedno v k.
.Kazen mora biti vzgojna,da si bodo zapomnili,kdaj so naredili nekaj tako gnusnega. In ja. Pri takih dejanjih se naj pozabi na njihovo mladoletnost ,tako kot so oni "namerno" pozabili,kaksen strah he dozivljala zrtev med pretepom.
Starsim pa denarno kazen,ki naj gre v dobrodelne namene.
Smrkavcim pa poleg kazni se druzbenokoristna dela. Sramota,sram vas bodi.

Default (nepreverjen)

Pankrti iz jugo druzin

TŠt (nepreverjen)

Za nekaj let delat v rudnik ali popravljat gorske poti... očitno ima dovolj energije in moči za težka fizična dela. Zakaj nebi to izkoristili...,

ZVC (nepreverjen)

Ravnatelj, si ziher, da si takoj zacel raziskovat? Ali je bil tvoj odgovor nekaj v smislu "To je izven solskegaokolisa. Tam je pristojna policija". Da se nebos delal junaka...

K3 (nepreverjen)

Koliko vzgojnih sem dobil pred 30leti..uh da me še danes zmrazi..
Ko je stari potegnil pas iz hlač je začelo cvesti..kaj pa dandanes??

viole (nepreverjen)

Skuta, pička začni gledat preko rame, gotof si

Starejše novice