Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Policijska uprava Murska Sobota poroča o podrobnostih včerajšnjega pretepa navijaških skupin pred tekmo na Fazaneriji.

Včerajšnjo nogometno tekmo je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom.

Kar 28 pripadnikom »Viol« prekinjeno potovanje

Policijska uprava Murska Sobota poroča o včerajšnjem pretepu:

»Ob 18.20 je prišlo v mestnem parku v Murski Soboti, v bližini Kardoševe ulice, do pretepa med pripadniki organizirane navijaške skupine Black Gringos in pripadniki organizirane navijaške skupine Viole.

Posebne policijske enote so bile nemudoma napotene na kraj, kjer so navijače pozvali naj prenehajo s kršitvijo, nato pa z uporabo prisilnih sredstev vzpostavili javni red in mir. 

Zaradi udeležbe v množični kršitvi je bilo 28 pripadnikom navijaške skupine Viole, ki so bili prisotni pri pretepu, prekinjeno potovanje.«

Policija kršitelje spremljala v Maribor

Posebne policijske enote pa so navedene spremljale v Maribor. Z namenom izsleditve in ugotavljanja kršiteljev prisotnih v pretepu bodo policisti zbirali obvestila in zoper kršitelje tudi ustrezno ukrepali.

Policisti so v povezavi z varovanjem te javne prireditve obravnavali še sedem kršitev določil zakona o javnih zbiranjih (šestkrat prižiganje bakel, enkrat zažig zastave) in enkrat kršitev zakona o varstvu javnega reda in miru.

Vsem je bil izdan plačilni nalog. Policisti so v policijskih postopkih uporabili tudi prisilna sredstva, in sicer dvakrat telesno silo, dvakrat palico in plinski razpršilec zoper več oseb.

Ob tem policija opozarja, da je vsakršno nasilno ravnanje prepovedano. Nanj se bodo tudi v prihodnje odzvali z vsemi zakonskimi pooblastili.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lapi (nepreverjen)

A vas kaj boli?hahah frajeri ste bli včeraj jaki aa...batine ste dobile cvilile ste ko pičke hahah....kak so vaši kolegi a so zapustili bolnišnico? Zakaj delate to bw napadate ljudi pol pa ste jokice

Zikollino (nepreverjen)

Black gringos? Dajte, dajte ... vi ste PinkPičkas!

Lapi (nepreverjen)

PinkPičkas vam je včeraj pokazal...kak so kolegi ki so v Soboški bolnišnici a so vredu aa hh.Prišli ste v osje gnezdo in ležali po tleh haha...rešilec in zdravnik mel dosti dela včeraj zvami hhh...jokice kak ste laufali in cvilili ko ste batine fasali hahaha...

In reply to by Zikollino (nepreverjen)

Zikollino (nepreverjen)

Dobro, ajde, če ne PP, pa EknešPeknešVGuzicuSiGaVtekneš boyz ... može?

In reply to by Lapi (nepreverjen)

gost512412 (nepreverjen)

to so primitivneži.. nej navijači

pohorskisvizec

spopad pussy navijačev!

stara garda (nepreverjen)

viole so šle na šivanje

Starejše novice