Slovenijo pretresa nov primer spolne zlorabe mladoletne osebe. Po naših informacijah naj bi v času praznikov sorodnik zlorabil mladoletno dekle.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti so že potrdili, da so v času po božično-novoletnih praznikih obravnavali primer spolne zlorabe mladoletne osebe

Kot pojasnjujejo, se je dogodek zgodil v Murski Soboti, storilec in žrtev pa sta v sorodu. Gre namreč za 23-letnega strica in njegovo 13-letno nečakinjo.

Storilec je trenutno v kazenskem postopku, zaradi kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let, zoper njega pa je odrejen pripor in vložena zahteva za preiskavo. Za to kaznivo dejanje je predpisana kazen od treh do osmih let zapora.

Kot so se odgovorili iz murskosoboškega okrožnega državnega tožilstva, trenutno sicer nimajo podatkov o tem, da bi storilec v preteklosti že zagrešil kakšne podobne napade, ob tem pa dodajajo, da bo po končani preiskavi tožilec sprejel odločitev ali bo vložil obtožnico oziroma odstopil od kazenskega pregona.

23-letnik v priporu

Dogodek so medtem potrdili tudi v Policijski upravi Murska Sobota, kjer pojasnjujejo, da je bil 11. januarja k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Murski Soboti priveden moški, ki je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let.

»Po zaslišanju je preiskovalni sodnik zoper osumljenega odredil pripor. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota v tej zvezi zbirajo še dodatna obvestila,« so sporočili iz murskosoboške policijske uprave.

Podoben primer v Pomurju že pred dvema letoma

Žal to ni edini primer kršitve spolne nedotakljivosti mladoletnih oseb s strani sorodnika, ki se je v zadnjem času zgodil v Pomurju. Leta 2017 je denimo na dan prišla zgodba o 23-letniku, ki je spolno zlorabil sorodnico, mlajšo od deset let. Po priznanju krivde na sodišču je prejel 47 mesecev oziroma slaba štiri leta zaporne kazni.

Domnevno dejanje naj bi se takrat zgodilo decembra leta 2014, Sobočan je dejanje posnel tudi s kamero. Policija mu je na sled prišla po tem, ko je na spletu odkrila posnetek, ki ga je storilec objavil v zaprti skupini uporabnikov na družbenem omrežju Facebook.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Francelj (nepreverjen)

cigoposla.

Nebutalc (nepreverjen)

Odrezat pa naj ga sam poje, sicer pa bo itak v zaporu žajfe pobiral!

JoškoJoras (nepreverjen)

Javno objaviti podatke od osebe. Ime, priimek in fotografijo. Da vemo pred kom je potrebno paziti svoje otroke.

Starejše novice