Srbu, ki je nezakonito prevažal tujce in preprečil uradno dejanje policistu enajst mesecev zapora in denarna kazen.

Spomnimo, na začetku junija sta policist in vojak med opravljanjem nalog varovanja državne meje malo pred 5. uro z utripajočimi modrimi lučmi in zvočnimi signali začela zaustavljati osebni avtomobil znamke Chreisler, nemških registrskih označb.  

Policist izstrelil opozorilna strela

Voznik znakov ni upošteval in je z nadaljeval z nezmanjšano hitrostjo. Po približno 500 metrih vožnje je vozilo ustavil in začel bežati. Policist je stekel za voznikom in ga čez približno 100 metrov dohitel ter podrl na tla. Med prerivanjem je prišlo do napada na policista, ki je iz službene pištole izstrelil dva opozorilna strela.
 

Srb priznal krivdo

Osumljeni 39-letni Srb Bojan Cvetković je bil priveden pred sodnika, ki mu je odredil pripor. Iz soboškega pripora je bil priveden na preiskovalni narok, kjer je Cvetković, ob vseh dokazih, ki so jih posedovali na tožilstvu, po pričakovanju priznal krivdo za obe očitani kaznivi dejanji. 

In sicer, da je v vozilu nemških registrskih označb iz Hrvaške nezakonito prevažal šest tujcev, in sicer po tri državljane Indije in Bangladeša ter poskus preprečitve uradnega dejanja. Osumljeni je očitana kazniva dejanja priznal, vendar dodal, da je šlo bolj za poskus pobega in ne poskus poškodbe policista.

Na predlog višjega državnega tožilca Draga Fariča, da mu v primeru priznanja krivde, izrečejo eno leto za prvo in dva meseca za drugo kaznivo dejanje, ter mu izrečejo denarno kazen v višini 60 dnevnih zneskov, kar znaša 1.333,80 evrov, je osumljeni razložil kaj ga je pripeljalo to tega, da je zavil na kriva pota.

»Kot tehnološki višek sem ostal brez službe, kjer sem delal kot strojni inženir. Druge službe v Srbiji nisem dobil, bi si pa rad uredil življenje, predvsem sem želel zaslužiti nekaj denarja, da bi lahko plačal umetno oploditev svojega dekleta, s katerim živim enjast let. Res je, da sem se odločil za kazniva dejanja, a druge ga izhoda nisem videl. Zato mi je žal za vse in verjamem, da tega nikoli več ne bom ponovil.« 

Enajst mesecev zapora in izgon iz države

Na koncu mu je sodnik za prevažanje migrantov izrekel 10 mesecev zapora, za napad na uradno osebo pa dva meseca, nato pa določil enotno kazen enajstih mesecev zapora. Denarno kazen 1.333,80 evrov mora Cvetkovič poravnati v treh mesecih po pravnomočnosti sodbe, v nasprotnem mu bodo še to spremenil v mesec dni zapora. 

Tožilec je sicer predlagal tudi dveletni izgon iz Slovenije, podaljšanje pripora ter odvzem dveh zaseženih mobilnih telefonov. Zadnja dva predloga je sodnik Palatin podprl, odločil pa se je za enoletni izgon iz Slovenije. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
diamant31 (nepreverjen)

Dosmrtni izgon in vsaj 10x prenizka kazen.

Starejše novice