Foto: Policijska postaja Gorišnica
Vozil brez vozniškega dovoljenja in odklonil strokovni pregled, možje v modrem so opravili hišno preiskavo.

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v četrtek, 7. januarja 2020, ob 7. uri, v naselju Grlinci ustavila voznika tovornega vozila znamke Peugeot, tip Boxer. 

Med postopkom so policisti ugotovili, da je 32-letni voznik vozil v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. 

Zaradi suma, da je voznik vozil pod vplivom prepovedanih drog, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Policisti so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila. Zaradi vožnje v času, ko mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, in odklona strokovnega pregleda, so zoper voznika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča so policisti še isti dan pri njemu opravili hišno preiskavo, saj so sumili, da poseduje prepovedano drogo. Med hišno preiskavo so našli dve manjši PVC vrečki s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, digitalno tehtnico in gumijevko, ki spada med hladna orožja. Vse opisano smo mu zasegli.

Kršitelj ima po besedah policije v posesti še več kosov drugega orožja: imitacije orožja, Airsoft in tako naprej, za katera pa dovoljenje po zakonu o orožju ni potrebno.

Zaradi posesti prepovedanega orožja, gumijevke, bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. V zvezi z zasegom prepovedane droge pa bodo uvedli kazenski postopek.

Foto: Policijska postaja Gorišnica

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice