S Policijske uprave Maribor poročajo o delovni nesreči, ki se je včeraj popoldan pripetila v občini Majšperk.

Včeraj zgodaj popoldan je 57-letni moški podiral drevesa v gozdu v kraju Naraplje v občini Majšperk.

»Na kraju, kjer sta v gozdu eno za drugim stali dve drevesi, je podrl prvega. Ko je to drevo padlo, je nenadoma samo od sebe padlo še drugo drevo in moškega hudo telesno poškodovalo. Policisti so kasneje ugotoivli, da je imelo drugo drevo preperele korenine, česar moški očitno ni opazil,« so danes sporočili s Policijske uprave Maribor.

Na Upravi Republike Slovenije za zaščito in rešavenje so razkrili še: »Včeraj ob 13.11 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Majšperk kot prvi posredovalci nudili prvo pomoč osebi, ki se je poškodovala v gozdu, do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Ptuj, ti pa so osebo na kraju oskrbeli. V Univerzitetni klinični center Maribor jo je nato prepeljala posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor.«

Življenje poškodovanega je v nevarnosti

Moškega so z reševalnim vozilom prepeljali v dolino, od tam pa s helikopterjem v Univerzitetni klinični center Maribor. Življenje poškodovanega je v nevarnosti.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Telefon je policistom zazvonil 259-krat

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 259 telefonskih klicev. Od tega je bilo 88 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Obravnavali so 17 prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Zaradi kršenja javnega reda in miru so policisti posredovali 12-krat, od tega 9-krat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih. Kaznivih dejanj je bilo 11, med njimi so prevladovala poškodovanja tuje stvari.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice