V preiskavi, ki je potekala leto dni in je sodelovalo 180 kriminalistov in policistov, so pridržali devet oseb, zasegli 300 gramov kokaina in 160.000 evrov

Včeraj smo poročali o hišnih preiskavah, ki so bile storjene v okviru mednarodne hudodelske združbe, katere osumljenci so delovali na območju Slovenije, držav Evropske unije in Balkana.

Hudodelska združba je organizirala prevoze prepovedanih drog na celotnem območju Evrope: v sklopu preiskovanja je bilo v tujini zaseženih 230 kilogramov kokaina, 2 kilograma heroina in 42 kilogramov konoplje smole, bolj znane pod imenom hašiš. Združbi so zasegli tudi štiri osebna vozila s posebej prirejenim prostorom za tihotapljenje drog.

Tako so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor v sodelovanju s kriminalisti Uprave kriminalistične policije in drugih policijskih uprav 17. aprila izvedli zaključno akcijo, pri kateri je sodelovalo 180 kriminalistov in policistov.

Skupno je bilo obravnavanih devet osumljencev, starih med 26 in 62 let, in dve osumljenki, stari 28 in 47 let. Vsi, razen enega, ki ima dvojno državljanstvo, so državljani Republike Slovenije. Posamezni člani so že bili obravnavani za tovrstna kazniva dejanja in pravnomočno tudi obsojeni na zaporne kazni, ki so jih že prestali.

Opravljenih je bilo enajst sklopov hišnih preiskav in preiskav več vozil na območju PU Maribor, Celje in Ljubljana. Pri hišnih preiskavah so zasegli nekaj manj kot 300 gramov kokaina in nekaj več kot 160.000 evrov gotovine.

V Sloveniji bi zasežena količina kokaina zaradi izjemne čistosti dosegla ceno med 35.000 in 40.000 evri po kilogramu. Vrednost zaseženega kokaina je okoli 140.000 evrov, so danes razkrili na novinarski konferenci.

Največ jih z območja PU Maribor

Odvzeli so prostost devetim osumljencem: dvema na območju PU Ljubljana, ostalim pa na območju PU Maribor. Trem osumljenim je bilo včeraj prekinjeno pridržanje, šest pa jih bo danes privedenih s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča Maribor. Dvema osumljencema je bila že v teku preiskave odvzeta prostost in se trenutno nahajata v zaporu. 

Skupno so podali kazensko ovadbo zoper 11 osumljencev za skupno 19 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, kaznivega dejanja omogočanja uživanja prepovedanih drog in nedovoljenih snovi v športu ter nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Kriminalisti so z uporabo prikritih preiskovalnih ukrepov in klasičnimi metodami policijskega dela v času preiskave, ki je trajala leto dni, zasegli v Sloveniji 3,5 kilogramov prepovedane droge kokain, tri pištole s pripadajočimi okvirji in naboji.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
steiermark (nepreverjen)

Res zanimivo, kako so pri kriminalnih dejanjih, naenkrat, vsi Slovenci in ne morda , žal, slovenski državljani in neslovenci, balkanskega izvora, kjer pa imajo tudi svoje državljanstvo!

Starejše novice