Foto: PMP Gruškovje
Policisti Mejne policije Gruškovje so pri tujci, ki so želeli izstopiti iz Slovenije in pot nadaljevati na Hrvaško, odkrili številne prepovedane droge.

Na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje so v nedeljo, 5. avgusta, ob 16.30, z osebnim avtomobilom znamke Peugeot 307, francoskih registrskih oznak, iz Slovenije izstopali trije tuji državljani, poroča Policijska uprave Maribor.

Mejni policisti so med postopkom temeljite mejne kontrole, v vozilu, ki ga je vozil 26-letni Portugalec, našli v pulover zavite tri vrečke z belo praškasto snovjo, skupne teže okoli 180 gramov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo amfetamini oziroma »speed«

Pri sopotniku, državljanu Portugalske, so med prtljago v nahrbtniku našli manjšo stekleničko z neznano snovjo, za katero je Portugalec povedal, da je v steklenički tako imenovana posiljevalska droga.

Pri sopotnici, državljanki Francije, so policisti našli tri manjše plastične vrečke, v katerih so bili posušeni rastlinski delci za katere policisti sumijo, da so prepovedana droga konoplja ter mlinček za mletje konoplje in tehtnica: »Pri pregledu njene prtljage so v potovalki našli še plastično škatlico z Psihocybin gobicami. Ravno tako so v predalu zadnjih levih vrat, kjer je sedela, našli še dve škatlici s podobnimi prepovedanimi gobicami. Skupno je bilo te prepovedane droge okoli 55 gramov.« 

Foto: PMP Gruškovje
Foto: PMP Gruškovje

Policisti so jim vse opisane snovi zasegli in poslali na analizo. V kolikor se bodo njihovi sumi, da gre za prepovedane droge potrdili, jih bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice