Policisti so v torkovih jutranjih urah v Goričaku prijeli in pridržali 30-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je na nelegalen način z osebnim avtomobilom v našo državo prepeljal pet državljanov Afganistana.

Pridržan 30-letnik je v Slovenijo na nedovoljen način preko meje z Republiko Hrvaško prepeljal štiri odrasle Afganistance in še ne dvoletnega otroka, ki so vsi zaprosili za mednarodno zaščito v Sloveniji in so bili zato odpeljani v azilni dom.

Državljana Bosne in Hercegovine bodo možje v modrem zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja po 308./III členu kazenskega zakonika privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju.

Brez izpita v neregistriranem avtomobilu s ponarejenimi registrskimi tablicami

V času pridržanja so policisti ugotovili, da je osumljenec vozil osebni avtomobil čeprav nima vozniškega dovoljenja, avto je bil neregistriran, za povrh pa je na njem imel nameščeni registrski tablici ZG, ki sta obe ponarejeni. Zato ga bodo ovadili tudi zaradi tega, privedla pa ga bodo k sodniku, pristojnemu za prekrške.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice