Foto: PP Maribor I
Mariborski policisti so v četrtek, 9. aprila 2020, v jutranjih urah odvzeli prostost in pridržali 41-letnega osumljenca, starega znanca policije.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, ga utemeljeno sumijo storitve več kaznivih dejanj vlomov na območju mesta Maribor, ki jih je izvršil v času razglašene epidemije.

Z dodatnim zbiranjem obvestil in dokazov so potrdili, da je navedeni utemeljeno osumljen štirih vlomov v objekte in enega kaznivega dejanja zatajitve, ki jih je storil v času med 22. marcem in 4. aprilom 2020.

Osumljeni je v opisanem času izvršil dva vloma v prostore knjižnice na Rotovškem trgu v Mariboru. V to knjižnico je v isti noči vlomil kar dvakrat. Prvega vloma v tej noči ni uspel dokončati, zato se je v jutranjih urah vrnil, dokončal vlom in iz notranjosti knjižnice odtujil namizni računalnik s pripadajočimi komponentami in prenosno blagajno z manjšo količino denarja.

Osumljenec je v isti noči vlomil tudi v prostore blagajne pri stadionu Ljudski vrt, od koder je prav tako odtujil računalnik in prenosni čitalec.

Po tednu dni je poskušal vlomiti še v trgovino na Gregorčičevi ulici v Mariboru. Ker ni uspel vlomiti vhodnih vrat, je od dejanja sam odstopil in vloma ni dokončal.

Ob prijetju je imel osumljeni pri sebi mobilni telefon, ki si ga je pred dnevi sposodil  od znanca, nato pa mu ga ni več želel vrniti. Zato je dejanje naznanil policiji in podal predlog za pregon.

V času pridržanja so policisti osumljenemu zasegli večino odtujenih predmetov, ki bodo vrnjeni oškodovancem.

Po prenehanju razlogov za pridržanje je bil osumljeni 10. aprila 2020 izpuščen na prostost. Policisti ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve štirih kaznivih dejanj velike tatvine in enega kaznivega dejanja zatajitve.

Z opisanimi dejanji je osumljenec oškodovancem povzročil skupno za okoli 5550 evrov premoženjske škode.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danijeve Zvezde (nepreverjen)

41 letni mladoletnik, zato ni imena. Zdaj bodo mariborcani bosi hodili.

Starejše novice