Gorenjski kriminalisti so s prijetjem še dveh osumljencev zaključili kriminalistične preiskave o ropih, ki so bili izvršeni letošnjega januarja na območju Kranja in Maribora.

Prijetje še dveh osumljencev je posledica dveh ropov na Gorenjskem in rop župnišča na območju Policijske uprave Maribor. Vsi ropi so bili izvedeni že v mesecu januarja. 

V okolici Kranja so takrat trije neznani storilci zgodaj zjutraj vstopili v odklenjeno stanovanjsko hišo in z uporabo manjše sile oropali lastnico. Oškodovanka so zvezali s plastičnimi zategami in ji odtujili nekaj sto evrov. Dva od teh treh osumljencev sta utemeljeno osumljena tudi ropa v Tržiču in na območju Policijske uprave Maribor, je danes sporočila policija.

S pištolo in nožem oropala župnišče na območju Maribora

V Tržiču sta pristopila do stanovanjske hiše in potrkala na balkonska vrata, ki jih je lastnik odprl, potem pa s silo vstopila v prostor. Eden od njiju je žrtev prijel, drugi pa mu je zagrozil z orožjem in mu jo oprl na glavo. Z grožnjami sta zahtevala denar, moškega zvezala, v ropu pa si prilastila nekaj sto evrov denarja.

Ista storilca sta osumljena tudi ropa župnišča na območju Policijske uprave Maribor. Utemeljeno sta osumljena, da sta konec januarja vstopila v župnišče na območju Maribora in v njem dvema osebama najprej grozila z orožjem in nožem, potem pa sta si z uporabo sile protipravno prilastila predmete oškodovanca in denar iz župnišča.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice