24-letnik je utrpel hude telesne poškodbe, policistom je želel »prodati« zgodbo o padcu.

V nedeljo dopoldan so bili ptujski policisti obveščeni, da je v Splošni bolnišnici Ptuj poiskal zdravniško pomoč 24-letni moški, ki je imel poškodovani obe nogi in glavo.

Trdil je, da je sam padel, čeprav so poškodbe po besedah policije kazale na to, da je bil udeležen v prometni nesreči. Ko so se policisti isti dan popoldan po operaciji pogovorili z njim, je vztrajal pri svoji »zgodbi« o padcu. 

Policist zgodbi niso nasedli

Policisti mu seveda niso verjeli, zato so pričeli intenzivno policijsko preiskavo. Včeraj so tako ugotovili, da je do opisanih poškodb prišlo v nedeljo, 3. februarja, okoli 4. ure na razmočenem, sicer utrjenem delu kmetijske površine v Markovcih.

Nekaj pred tem je namreč 24-letnik s svojim osebnim avtomobilom obtičal v blatu. Na pomoč je poklical svojega 20-letnega sorodnika, da bi ga izvlekel iz njega. Ko se je slednji pripeljal na kraj, je z vozilom trčil v 24-letnika, ki je stal ob zadnjem delu svojega vozila. Po trčenju je poškodovanega sam odpeljal v Splošno bolnišnico Ptuj. Poškodbe, ki jih je zadobil, so možje v modrem opredelili kot hude.   

Ker je do poškodbe prišlo na površini, ki ni namenjena javnemu cestnemu prometu, se dogodek ne šteje za prometno nesrečo. Policisti bodo zato 20-letnika ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice