Mlajši moški iz Murske Sobote priprt, ker naj bi pred tremi leti zlorabil mlajšo sorodnico. Napad je posnel in ga celo delil v zaprti skupini na Facebooku.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Murski Soboti včeraj priprl 23-letnika iz Murske Sobote, je za Sobotainfo potrdili Franc Granfol, podpredsednik murskosoboškega okrožnega sodišča.

Domnevno dejanje naj bi se zgodilo decembra leta 2014, ko naj bi 23-letnik spolno zlorabil bližnjo sorodnico, ki je bila takrat mlajša od deset let. Vendar pa to ni vse, Sobočan naj bi dejanje tudi posnel s kamero, policija pa mu je po podatkih Večera prišla na sled, ko je na spletu našla posnetek dejanja, ki naj bi ga bil osumljeni objavil na družbenem omrežju Facebook v zaprti skupini uporabnikov. 

Priprt zaradi ponovitvene nevarnosti

Mlajši moški je tako utemeljeno osumljen, da je storil kaznivo dejanje po 173. členu kazenskega zakonika, ki pravi, da "kdor spolno občuje ali stori kakšno drugo spolno dejanje z osebo drugega ali istega spola, ki še ni stara petnajst let, se kaznuje z zaporom od treh do osmih let".

Preiskovalni sodnik je pripor zoper osumljenega odredil iz razloga ponovitvene nevarnosti. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kamenar66 (nepreverjen)

kastrirat prasca mega

Starejše novice