Obema je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da sta popila preveč.

Mariborski policisti so danes ob 1.35 v Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,78 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zraven tega na kraju ni upošteval zakonito odrejenih ukazov policistov.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so ga pridržali do streznitve.

Kršitelju bo vročen plačilni nalog, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ostal brez vozila 

Policisti so nekaj pred polnočjo v Račah želeli ustaviti voznika osebnega avtomobila  vendar se ta na njihovo znake ni oziral. Zapeljali so za njim in ga vendarle ustavili. Ugotovili so, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so mu zasegli vozilo, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,75 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

Med postopkom so mu zasegli tudi rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja. Odredili so mu še hitri test na prepovedane droge, ki je bil pozitiven. Zato so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odklonil.

Policisti so mu izdali plačilni nalog, zoper njega pa bo podan tudi obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. V tako imenovanem hitrem postopku mu bodo izdali tudi odločbo o prekršku, v kolikor se bo na preliminarnem testiranju potrdilo, da so zaseženi delci res prepovedana droga.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice