Fotografija je simbolična
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 292 klicev, od tega devetdeset interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V tem času so obravnavali enajst kaznivih dejanj, eno osebo so pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku, eno pa po Zakonu o prekških. Obravnavali so tudi tri prometne nesreče in sedem primerov povoženja divjadi.

Šestim kršiteljem so zasegli vozila, ob tem pa so obravnavali še petnajst kršitev javnega reda in miru, eno nesrečo pri delu in dva manjša požara.

Na območju PP Lenart so neznanci odtujili prikolico s čebelnjakom in lastnika oškodovali za približno 3.500 evrov.

Vozniki vinjeni sedli za volan

Na drugi strani pa je brez avtomobila ostal 41-letnik, ki so ga, malo pred polnočjo, policisti zaustavili v Slovenski Bistrici. Vozil je brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (1,09 mg/l). 

Tudi 40-letnik, ki so ga policisti PPP Maribor ustavili v okolici Maribora, je vozil pod vplivom alkohola (0,96 mg/l). Brez veljavnega vozniškega dovoljenja je vozil neregistrirano kolo z motorjem. Na območju PP Lenart so policisti obravnavali moškega, ki je pod vplivom alkohola (0,34 mg/l) vozil neregistrirano vozilo. Najgoblje je v kozarec pogledal 50-letni voznik (1,31 mg/l) , ki so ga policisti ustavili na območju PP Slovenska Bistrica. Tudi on je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 

Policisti PPP Maribor so zasegli še dve neregistrirani vozili, eno 21-letniku, drugo pa 39-letniku, oba sta namreč vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper vse omenjene voznike bo podan obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice