Motoristi, ne podcenjujte voznih razmer in ne precenjujte svojih sposobnosti!

Pred nami so lepi in sončni dnevi, ki bodo premamili marsikaterega motorista. A razmere na cesti še niso primerne oziroma so celo nevarne za vožnjo z motornim kolesom, saj je asfaltna površina hladna in onemogoča optimalno oprijemljivost pnevmatik, na cestah pa je tudi pesek, opozarja Agencija za varnost prometa

Že minulo nedeljo, malo pred 18. uro, je izven Zlatoličja na regionalni cesti Maribor - Ptuj prišlo do prometne nesreče, v kateri se je huje poškodoval 64-letni motorist. Zaradi nepravilne strani vožnje je trčil v osebni avtomobil, ki ga je proti Ptuju vozil 61-letni voznik. Po trčenju je motorist padel in se huje telesno poškodoval.

Motoriste pozivajo, naj ne precenjujejo svojih sposobnosti in ne podcenjujejo voznih razmer, saj se motoristična sezona še ni začela.

Motoristi že tako spadajo med ranljivejše skupine udeležencev, saj so zaradi značilnosti motorja slabše vidni in opazni, pogosto vozijo prehitro oziroma jih drugi vozniki spregledajo ali odvzamejo prednost. V zimskih mesecih tudi nekoliko upade sposobnost obvladovanja motorja, zato se je na vožnjo z motorjem potrebno temeljito pripraviti, predvsem pa počakati na varne cestne razmere, opozarja Agencija za varnost prometa. 

»Tveganje je preveliko, motociklizem pa ne odpušča napak!« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice