Medtem ko Andrej Šiško v policijskem pridržanju čaka na zaslišanje pri preiskovalnem sodniku, je bil domnevni sostorilec in podpredsednik mariborskega SDSovega podmladka Matej Lesjak že včeraj izpuščen.

Pridržanje člana Slovenske demokratske demokracije Mateja Lesjaka ni potekalo pred kamerami, v mariborskem odboru SDS pa o svojem članu danes niso želeli govoriti. Tudi tisti člani mariborskega SDS, ki naj bi Lesjaka sami pripeljali v stranko, so nam danes po telefonu zatrjevali, da Lesjaka zares dobro niti ne poznajo.

Preiskava je trenutno osredotočena predvsem na prvo osumljenega Šiška, zato tožilstvo Lesjakovega domnevnega sostorilstva ne obravnava prednostno. Kljub temu si tožilstvo prizadeva, da bi zoper dvojico izpeljali enotni postopek.

»Bo pa normalno stekel postopek tudi proti njemu. Jaz mislim, da glede na to, da so stvari povezane, bomo upam, če bo to seveda možno, poskušali sprovest enoten postopek,« je danes povedal višji državni tožilec Darko Simonič.

V mariborskem mestnem odboru SDS o svojem članu ne želijo govoriti.

Na posestvu Mariborčana, kjer je potekal shod, našli konopljo

Del istega postopka pa verjetno ne bo lastnik odmaknjene hiše v bližini Janhove, kjer je bil postroj tudi organiziran, čeprav naj bi policisti tu našli tudi pol kilograma prepovedane droge konoplja. Po naših informacijah je omenjeno posestvo v lasti Mariborčana.

Domačini mislili, da napis varda vabi na rojstni dan

Prizorišče sobotnega postroja je precej odmaknjeno in bilo v soboto označeno z napisom »varda«. To so opazili tudi domačini, a predvidevali, da gre za priimek nekoga, ki bi tam praznoval svoj rojstni dan.

Gre namreč za priljubljeno prizorišče rojstnodnevnih zabav. Pogosto naj bi ga obiskoval tudi Andrej Šiško.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice