Kljub ukrepanju policistov Romun še vedno vsiljivo berači po Mariboru. Sodnica ga kljub temu ni izgnala iz države.

Včeraj smo poročali, da so policisti pretekli vikend ukrepali zoper dva Romuna, ki sta vsiljivo in s prevaro beračila po Mariboru. Ukrep očitno ni zalegel, saj so policisti bili danes zjutraj malo po 8. uri obveščeni, da dva moška v križišču Ptujske ceste s Tržaško cesto vsiljivo beračita za denar.

Policisti so kmalu zatem pri početju ponovno zalotili 34-letnega državljana Romunije, ki je imel pri sebi priberačenih 17,63 evrov. Prav tega moškega so policisti pri vsiljivem beračenju prijeli že v soboto, sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

Jasno povedal, da bo še beračil

Moškemu je že v soboto sodnica izrekla globo in mu zasegla priberačena sredstva. Tudi danes so ga policisti z obdolžilnim predlogom privedli na Okrajno sodišče v Mariboru in zraven globe ter zasega naberačenih sredstev ponovno predlagali tudi izrek stranske sankcije izgona iz države.

To so obrazložili s tem, da je bil Romun predhodno že večkrat obravnavan za istovrstne prekrške. Zraven tega je Romun celo povedal, da z beračenjem ne bo prenehal.

"Sodnica mu  je  s  sodbo  izrekla  globo in odvzem protipravno pridobljene (naberačene)  premoženjske  koristi,  ni  pa  mu  izrekla stranske sankcije
izgona iz države," so še sporočili iz mariborske policijske uprave.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice