Slovenski policisti so prijeli tri Romune, ki so na avtocestnem počivališču pristopili do dveh sodržavljanov. Pod pretvezo, da so predstavniki avtobusa, sta jim moška pokazala denarnici, trojica pa ju je nato okradla in pobegnila z denarjem.

Primorski policisti  so v začetku avgusta na počivališču dveh bencinskih servisov na avtocesti obravnavali dve tatvini denarja, storjeni na drzen način. V obeh primerih so ugotovili, da sta oškodovanca, državljana Romunije, na počivališče bencinskega servisa prispela kot potnika avtobusa romunskega prevoznika, ki je prevažal potnike na relaciji Italija - Romunija.

Oškodovancema so iz denarnice na drzen način ukradli ves denar in z njim pobegnili s kraja dogodka. V prvem primeru so oškodovancu vzeli 450 evrov, v drugem pa 2900 evrov.

Osumljenci, dva sta stara 36 let, tretji pa 53 let, so se združili prav z namenom, da na avtocestnih počivališčih poiščejo romunske državljane, ki se z večjimi količinami denarja vračajo iz zahodnih držav domov v Romunijo, in jih okradejo. Vsi trije so si natančno razdelili vloge, in sicer vlogo opazovalca okolice, navezovanja stika z žrtvijo in namišljenega sprevodnika avtobusa.

Policisti policijske postaja Sežana so jih prijeli 5. avgusta, ravno ko so se najbrž ponovno lotevali kriminalnega pohoda. Vse tri so kazensko ovadili in prepeljali k preiskovalnemu sodniku, ki je za vse tri odredil pripor.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Romuni redno kradejo na počivališčih ,samo dobijo jih nikoli. Morda bo Hojs poslal rumene jopiče na pomoč ?

Haja (nepreverjen)

Ne, boljši bi bili kolesarji! So hitrejši in bi lahko pomagali krasti Romunom.

Starejše novice