V nedeljskih popoldanskih urah je na območju Laškega prišlo do ropa, pri katerem je bil brutalno napaden in poškodovan 81-letni moški. Ropar že v priporu, starostnik pa še vedno v bolnišnici.

Zamaskiran in oborožen moški je v popoldanskem času prišel do hiše, v kateri sam živi 81-letnik, mu zagrozil z orožjem, ga brutalno napadel in od njega zahteval denar, sporočajo s Policijske uprave Celje.

Napadeni poznal napadalca, zaradi poškodb še vedno v bolnišnici

Kmalu zatem je pri oškodovancu pozvonila ženska, ki mu je prinesla kosilo. Takrat je osumljeni pobegnil, pri tem pa snel kapo z izrezom za oči. Poškodovani 81-letnik ga je takoj prepoznal, saj je 26-letnik v preteklosti pri njemu opravljal priložnostna dela.

Poškodovanega 81-letnega moškega so odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi poškodb ostal na zdravljenju. 26-letnemu osumljenci pa so celjski policisti v večernih urah odvzeli prostost in ga pridržali.

26-letnik v priporu

Ropar je doma z območja Policijske uprave Ljubljana, 26-letnika pa so policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, za katerega mu grozi od enega do deset let zapora. Osumljeni je včeraj stopil pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice