Dva moška iz okolice Maribora sta po mestu strašila s puško, ljudje pa so prestrašeni klicali policijo.

Maribor je bil včeraj prizorišče nenavadnega dogajanja. Začelo se je že okoli 19.20 zvečer, ko se je tedaj še neznani storilec s kolesom pripeljal na Slomškov trg v Mariboru iz črne vrečke vzel puško črne barve in nanjo na vrhu pritrdil nekaj okroglega, kar so očividci opisali kot dušilec zvoka. »To je navzoče neizmerno prestrašilo, neznanec pa je na kraju pustil opisano vrečko in se odpeljal v smeri Gledališke ulice,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor. Policisti so takoj opravili ogled, a jim neznanca ni uspelo izslediti. A nenavadno dogajanje se je šele pričelo.

Ob 21.58 so namreč mariborski policisti na telefonsko številko 113 prejeli klic, da sta pri kiosku na Smetanovi ulici v Mariboru dva neznanca, ki imata pri sebi črno puško, ki daje videz avtomatske puške: »Ko sta jo pokazala strankam pred kioskom, so se te v strahu razbežale. Policisti so pohiteli na kraj in tam prijeli moška iz okolice Maribora, stara 40 in 33 let. Starejšemu so policisti zasegli airsoft puško.«

Po posvetu z dežurno državno tožilko so se policisti odločili, da bodo zoper starejšega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, pristojnemu tožilstvu pa še poročilo, saj so zbirali obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Ugotovili so tudi, da je ta moški storil prej opisani prekršek tudi na Slomškovem trgu.

A tu se zgodba še ni končala ...

Malo pred polnočjo pa so policisti prejeli še eno zaprosilo za intervencijo. Opisana moška, ki se jima je pridružil še 38-letni Mariborčan, so namreč po besedah policije na Gosposvetski cesti v Mariboru prišli na balkon 38-letne stanovalke in ji grozili s pretepom. Ker se tudi ob intervenciji policistov niso umirili in niso upoštevali njihovih ukazov, ampak so s kršitvijo nadaljevali, so jih policisti vse tri pridržali. Ob prijetju so policisti zoper vse tri uporabili prisilna sredstva, kasneje pa so jim izdali tudi plačilne naloge. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice