Fotografija je simbolična.
Kriminalisti in policisti Policijske uprave Maribor so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v okolici Maribora.

V nedeljo zjutraj je bila policija s strani Dispečerskega centra zdravstva Maribor obveščena, da so reševalci oskrbeli 38-letnega moškega, ki ga je pred tem dve leti starejši brat z nožem zabodel v hrbet.

Policisti in kriminalisti so z ogledom in zbranimi obvestili ugotovili, da sta brata prišla domov tega dne zjutraj, domnevno pod vplivom alkohola. Doma se je med njima vnel prepir, nato pa se je mlajši brat umaknil v svojo sobo in legel k počitku.

Starejši brat je nato v kuhinji vzel večji nož, vdrl v sobo k mlajšemu bratu in ga na postelji ležečega zabodel v hrbet.

Ko je ugotovil, da krvavi, je poškodovani odšel do sosedov in prosil za pomoč. Kasneje so ga oskrbeli reševalci in ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor. V bolnišnici so ugotovili, da je poškodovani utrpel vbodno rano, ki pa ni ogrožala njegovega življenja.

Starejši brat je že na prostosti

Policisti so osumljenemu na njegovem domu odvzeli prostost in ga pridržali. Pridržanje so ponoči odpravili, saj zanj ni bilo več razlogov.

»Z dokončnimi ugotovitvami ogleda kraja kaznivega dejanja in zbranih obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da v obravnavanem primeru ne gre za kaznivo dejanje poskusa uboja, temveč za kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom, saj namen osumljenega ni bil žrtvi odvzeti življenje,« so pojasnili na Policijski upravi Maribor.

Zoper osumljenega bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe. Kazenski zakonik zanj predvideva do tri leta zaporne kazni.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
steiermark (nepreverjen)

No, ja, so pač navajeni "pohorskih ikeban", ti naši miličniki, zato je še čudno, da ga niso nagradili za"umetniški performans"!

Starejše novice