Policisti so že večkrat obravnavali 25-letnega moškega iz okolice Maribora in mu zasegli že več vozil, ki jih je vozil, ker nima vozniškega dovoljenja, praviloma pa vozi neregistrirana vozila.

Tega voznika so policisti Policijske postaje Rače opazili 3. januarja, ob 9.08, ko je ponovno vozil neregistriran osebni avtomobil, brez nameščenih registrskih tablic, po Ptujski cesti v naselju Miklavž na Dravskem polju, iz smeri Loke proti Mariboru. Policista sta zapeljala za voznikom in ga pričela pravilno ustavljati z uporabo svetlobnih in zvočnih znakov na službenem vozilu policije. Voznik se na znake ni odzval, hitrosti vozila ni zmanjšal in ni ustavil, temveč je hitrost še pospešil in nadaljeval z vožnjo proti Mariboru. Skozi naselje Miklavž je vozil s hitrostjo preko 100 kilometrov na uro, med vožnjo pa vsa vozila, ki jih je dohitel, prehitel po nasprotnem smernem vozišču, enkrat tudi daljšo kolono vozil. Skozi krožno križišče na Ptujski cesti v Miklavžu je zapeljal po levi strani, po njemu nasprotnem smernem vozišču in s pospešeno vožnjo nadaljeval naprej proti Mariboru in se še vedno ni ustavil na znake policistov, ki sta še vedno vozila za njim in mu dajala znake, da ustavi.

Pred naseljem Maribor, na Ptujski cesti je voznik dohitel dva osebna avtomobila in ju prehitel po nasprotnem smernem vozišču, čeprav smerno vozišče za vožnjo vozil v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje, saj mu je nasproti pripeljalo osebno vozilo. Voznik tega vozila je moral zavirati in se umakniti skrajno desno, da je preprečil čelno trčenje, vendar je kljub temu med vozili prišlo do oplaženja. Bežeči voznik na mestu prometne nesreče ni ustavil temveč je s pospešeno vožnjo nadaljeval po Ptujski cesti v naselje Maribor.

V naselju Maribor, na dvopasovni Ptujski cesti v križišču z izvoznim krakom iz  avtoceste, je z nezmanjšano hitrostjo zapeljal skozi križišče pri rdeči luči na semaforju, isto je storil tudi v križišču Ptujske ceste in Dogoške ceste. Takoj za tem križiščem je zavil desno, na parkirni prostor v smeri  Domnove  ulice, pri čemer pa hitrosti vozila ni prilagodil poteku ceste in svojim vozniškim sposobnostim, da bi vozilo ves čas obvladoval in ga bi lahko ustavil pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval zato na konca uvoza do parkirnih boksov ni uspel ustaviti oziroma zaviti, temveč je zapeljal čez dvignjen robnik na zelenico, kjer je z levim bočnim delom vozila trčil oziroma oplazil deblo manjšega okrasnega drevesa, istočasno pa z desnim prednjim vogalnim in bočnim delom vozila trčil v kovinski  drog z dvema prometnima ogledaloma. Voznik tudi po tem ni ustavil temveč je zapeljal čez pločnik in nadaljeval z vožnjo po Dobravski ulici, kjer je nato vozilo zapustil in peš pobegnil s kraja.

Policisti so ga kasneje izsledili in ga preizkusili z indikatorjem alkohola, ki pa je pokazal rezultat 0,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu tudi postopek za prepoznavo znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki pa je pokazal pozitiven rezultat, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Zraven tega je voznik, ki kot smo že navedli, nima vozniškega dovoljenja, vozil neregistriran osebni avtomobil, brez nameščenih registrskih tablic in brez sklenjenega ustreznega zavarovanja za vozilo.

Zaradi vseh opisanih kršitev in ker je povzročil kar dve prometni nesreči ob tem pa ogrožal druge udeležence v prometu, ga bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Seveda so mu tudi tokrat zasegli vozilo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
3x ugibajte (nepreverjen)

Joj kako poreden čisto-slovenski fant je to bil, ane? Vedno vidim te slovenske fantiče kako drkajo svoje avte po Miklavžu, kot da je to njihovo osebno dirkališče. Imajo tudi toliko denarja, izgleda, da hodijo vsaki mesec na karibe, ker so kar celo leto zagoreli...

Starejše novice