Višji sodniki so razveljavili sodbo Senada Softića, ki je iz maščevanja umoril Rada Mitrovića.

Senad Softić je 4. oktobra na Titovi cesti v Mariboru s pištolo ustrelil 52-letnega Rada Mitrovića, na katerega je bil bolestno ljubosumen.

Sprva je sodišče Softiću dosodilo 25 let zapora za umor iz ljubosumnosti in brezobzirnega maščevanja 52-letnega Rada Mitroviča ter leto in šest mesecev zapora za povzročitev splošne nevarnosti oziroma enotno kazen 26 let zapora.

A kot poroča Večer je višje sodišče sodbo v celoti razveljavilo zaradi 'bistvene kršitve določb kazenskega postopka' in primer vrnilo na prvo stopnjo. Softić bo ponovno na zatožno klop sedel 16. septembra. Že dva tedna pozneje pa bosta od vložitve obtožnice pretekli dve leti in če do takrat Softić ne bo dočakal ponovne sodbe za dejanje, ki ga je že priznal, bi lahko nadaljevanje postopka spremljal s prostosti.

Spomnimo. Softić je 4. oktobra na Titovi cesti v Mariboru s pištolo ustrelil 52-letnega Rada Mitrovića, na katerega je bil bolestno ljubosumen. Po aretaciji ni skrival, da je umor moškega načrtoval, priznal je, da bi ubil tudi bivšo ženo, če bi sedela v avtomobilu, v katerega je streljal.

Softić je na predobravnavnem naroku januarja lani priznal, da je oktobra 2017 streljal na avtomobil v križišču Titove ceste in Ulice pariške komune v Mariboru ter pri tem ubil 52-letnega Mitrovića. Zapletlo pa se je, ker se ni strinjal s predlagano višino kazni, vmes je tudi zamenjal odvetnika in nato z vrsto predlogov za priče in izvedence poskušal na sodišču dokazati, da ni tako okruten, kot mu očita tožilstvo.

Februarja mu je sodišče po priznanju krivde za ustrelitev domnevnega prijatelja žene v križišču v Mariboru mariborsko sodišče naposled le izreklo sodbo in kazen za obdolženega 55-letnega Senada Softića.

Sodišče mu je dosodilo 25 let zapora za umor iz ljubosumnosti in brezobzirnega maščevanja 52-letnega Rada Mitroviča ter leto in šest mesecev zapora za povzročitev splošne nevarnosti oziroma enotno kazen 26 let zapora.

Softić je na februarskem naroku za izrek kazenske sankcije, ki se je vlekel več kot leto dni, dopolnil svoj zagovor. Ponovil je, da ga je Mitrović močno prizadel, ker mu je razdrl družino ter bil do njega aroganten in posmehljiv. »Nisem mu jaz grozil. On je grozil meni,« je zatrdil. »Žal mi je, da sem se mu pustil sprovocirati in psihično uničiti,« je dodal.

Vztrajal je, da pri napadu ni šlo za načrtno dejanje: »Če bi načrtoval, tega ne bi storil sredi belega dne sredi ceste, kjer je bilo veliko prič.« Ob tem je poudaril, da ni želel ogroziti nikogar drugega. »Žal mi je, da se je to zgodilo,« je zaključil.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
govlado (nepreverjen)

če se ne strinja z sodbo, dajmo tako, oko za oko, glavo za glavo...

Sendvić in šal (nepreverjen)

"bolestno ljubosumen"
Eva Božić dadaja nove besede v slovensko slovnico.

markow83 (nepreverjen)

Seveda je bilo načrtno. Če ne bi bilo načrtno, ga ne bi zasledoval s svojim vozilom IN ne bi imel pri roki pištole. Namen je bil jasen in načrtovan. Kdor se po 5 minutah ne more skulirat in si premislit nekoga umorit je zrel za zapor.

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

To pa je naše sodstvo..Čestitam...

Kritik (nepreverjen)

Tako deluje KRIVOSODJE. Bravo sodstvo .

Fritz (nepreverjen)

Hitro ga spustit da odide na jug al pa jih še par ubije pa hvala Slovenija

Starejše novice