Množični pretep na Vodnikovem trgu še vedno buri duhove. Policija dela, javnost pa se sprašuje, če bo krvnik 25-letnika sploh kdaj odkrit. A sedmerica moških je že ovadenih, trije izmed njih so bili nekaj časa tudi v priporu..

Mineva že skorajda mesec dni od množičnega pretepa na Vodnikovem trgu v Mariboru, v katerem je 25-letnik pridobil tako hude poškodbe, da je tri dni za tem v bolnišnici podlegel poškodbam. Policija je sedem ljudi kazensko ovadila zaradi nasilništva, a preiskave še ni konec. Sodeč po policijskih dokumentih, ki jih je dobilo uredništvo Večera, je del dokazov pometla čistilka. Dobesedno. Večer je namreč razkril, da je delavka Snage na prizorišču pretepa pometla trinajst okrvavljenih papirnih robčkov, pleteno podkapo in pulover.

Za nasilništvo jih je policija ovadila sedem, kar je potrdil tudi vodja mariborskega okrožnega državnega tožilstva.

»Zoper sedem ovadenih je bil 19. januarja vložen obtožni predlog pri okrajnem sodišču v Mariboru, zaradi kaznivega dejanja nasilništva. Zdaj čakamo na vabilo sodišča,« je povedal Darko Simonič.

Vse manj možnosti za uspeh preiskave

Pa je med njimi tudi storilec, ki je zadal usodno rano 25-letniku? »Na to ne morem odgovoriti. Lahko pa povem, da iz prejete kazenske ovadbe in obtožnega predloga po moji oceni ne izhaja, da je med njimi tudi on,« je še povedal Simonič. Drugi del preiskave tako za zdaj ostaja brez epiloga, tisti, ki je 25-letniku zadal usodno rano, pa še neznanka. Policija pa se je do zaključka drugega dela preiskave zavila v molk.

Mariborski kriminalisti pa so razkrili, da je bilo tekom preiskave opravljenih več sto razgovorov, tudi z detektorjem laži. Policija je prav tako zasegla več različnih predmetov, a tistega usodnega, s katerim je bil 25-letnik zaboden, še niso odkrili. Vodja kriminalističnega sektorja policije Policijske uprave Maribor je bil sicer pred dnevi še optimističen, da bodo ob koncu preiskave imeli tistega, ki je povzročil posebno hudo telesno poškodbo, s posledico smrti.

Čas preiskave je pomemben predvsem za policijo, saj se dogodek vse bolj odmika, s tem pa je manj možnosti za uspeh preiskave, meni tudi glavni mariborski državni tožilec. Policiji pa dela ne olajšujejo nadzorne kamere, ki incidenta naj ne bi posnele. Spodrsljaja, da je del dokazov na prizorišču pretepa pometla kar čistilka, pa tožilstvo ne komentira.

»Gre izključno za policijsko delo na terenu. Samo oni točno vedo, kaj je temu botrovalo,« pravi Simonič.

V priporu trije stari znanci policije

Zadeva se obravnava prednostno, saj sta življenje in telesna celovitost najvišji individualni vrednoti, pregon takih kaznivih dejanj pa je pomemben tudi za občutek varnosti v družbi, meni Simonič. Trije izmed sedmih ovadenih pa so šest dni prebili v priporu. Tožilstvo je zoper tri domnevne nasilneže pripor predlagalo iz razloga ponovitvene nevarnosti.

»Odločilna je bila predhodna obravnava osumljencev zaradi kaznivih dejanj nasilja. Trije od teh so že bili obravnavani zaradi nasilja, nekateri tudi zaradi hudih telesnih poškodb in celo posebno hudih poškodb,« je Darko Simonič razložil, zakaj so trije ovadeni pristali v priporu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lomaj (nepreverjen)

od kod mi je že to znano, da je na koncu za vse kriva Fata ?

Starejše novice