Prometni policisti so v petek med rutinskim pregledom ustavili šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo, alkotest pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, poroča spletni portal Škandal24.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca, zoper katerega so že uvedli postopek, ne razkrivajo pa, ali gre za Roberta Mundo, šefa mariborskih kriminalistov.

Tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl je za portal Škandal24 potrdil, da so policisti policijske postaje Rače v petek ob 1.56 na regionalni cesti v Spodnjih Hočah ustavili 50-letnega voznika osebnega vozila.

»Odredili so mu in nato opravili preizkus alkoholiziranosti v izdihanem zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Vozniku so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Istočasno so mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje. Nadaljnjo vožnjo so mu prepovedali. Ker si je voznik uredil prevoz domov, ga policisti niso pridržali. Po našem vedenju je globo že poravnal,« so ob tem zapisali mariborski policisti.

Uvedli bodo notranjevarnostni postopek

Imena kršitelja na Policijski upravi Maribor zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov niso želeli razkriti, so pa potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca.

»Ker v policiji do takih prekrškov nimamo tolerance oziroma je ta ničelna, bo direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek zoper njega uvedel notranjevarnostni postopek. Navedena kršitev pa, ker je bila storjena izven delovnega časa, ni take narave, da bi bila potrebna odstranitev delavca z dela. Po zaključenem notranjevarnostnem postopku pa bo sprejeta odločitev o ustreznem delovnopravnem ukrepu,« so še zapisali.

Po informacijah portala naj bi Munda sprva skušal tudi pobegniti, česar na Policijski upravi Maribor niso komentirali. Še dovoljena meja za vožnjo pod vplivom alkohola je 0,24 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Francelj (nepreverjen)

Povejte razliko med 0.51 mg/l, in 0.24 česa? Pojasnite to bralcem.

Matjaż1 (nepreverjen)

V šolo bi hodil, tepec.

In reply to by Francelj (nepreverjen)

Morilectito (nepreverjen)

Munda je zacel kariero milicnika v pp race-tam je ze takrat bil znan kot pijancek-pogosto je imel zraven sebe sodelavca z priimkom jus-oba sta ze takrat bila tezavna milicnika-njun sodelavec-drago lepej je bil razkrit kot tat zasezenih predmetov iz hisnih preiskav...

Starejše novice