Policija je z jutrišnjim načrtovanim javnim shodom seznanjena, poudarjajo pa, da naj zbrani svoja stališča izražajo mirno in strpno.

Za sredo, 20. oktobra, je ponovno napovedan shod proti ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa in vladi. K udeležbi je stranka Resni.ca na komunikacijski platformi Telegram pozvala že v ponedeljek.

Policisti sporočajo, da so seznanjeni z načrtovanim javnim shodom. Ob tem pa izpostavljajo, da shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa zakon o javnih zbiranjih.

»Za udeležence to pomeni, da ni organizatorja, ki bi že vnaprej poskrbel za varnostne ukrepe, kot je na primer rediteljska služba, zapore cest, določen program ... V skladu z zakonom v takšnih primerih za red skrbijo policisti,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Policija poziva, naj zbrani upoštevajo navodila

Policisti vse morebitne udeležence napovedanih shodov ponovno pozivajo, naj pravico do javnega zborovanja in izražanja svojih stališč uveljavljajo mirno in strpno, predvsem pa, naj upoštevajo navodila in ukaze policistov.

Policija bo ves čas spremljala dogajanje na prostoru, kjer bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem. V primeru morebitnih kaznivih dejanj ali prekrškov bo policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe.
 

Gibanje na določenih mestih omejeno

Zaradi zagotovitve varnosti bo omejeno gibanje na določenih mestih. Območje shoda bo videonadzorovano. Policija opozarja, da na shode in prireditve ni dovoljeno prinašati nevarnih predmetov.

Zaradi varnosti udeležencem odsvetujejo, da na shod prihajajo z otroki.

»Ob hujših in množičnih kršitvah policisti morajo ukrepati, v skrajnem primeru tudi z razpustitvijo shoda. V takih primerih morajo udeleženci zapustiti prostor, saj je le na ta način možno zagotoviti varno izvedbo naloge in s tem tudi zagotoviti varnost vsem udeležencem shoda,« so še sporočili ljubljanski policisti.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Dovolj je bilo. Pravijo. Dovolj strpnosti in zapiranja. Prav imajo.

mariborčanka (nepreverjen)

Shod ni prijavljen, torej tudi sprehod po mestu od "šanka" do "šanka" moram prijaviti, tako bo žena točno vedela v kateri gostilni vse sem se ustavil !

In reply to by Neviden (nepreverjen)

Mito7 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Shod ovčic in njihovega pastirja.

Žalost (nepreverjen)

Policija vklopite malo svoje klikere. Kmalu boste opravljali podobna dela 85% enotnim državljanom Slovenije. Seveda bomo počistili mrčes v vaših kadrih tako, da bo tudi vam lažje. Ne pa pozabiti, da se beležijo imena, kateri od vas slepo vršijo nasilje proti svojemu narodu. Tudi za takšne ne bo več prostora v policiji.

Neko (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa kaj, ti si z lune padel? Preštejte se tam, mislim realno preštejte, brez pretiravanja.
Večina poštenih državljanov vas ima poln kufer!! Ne da bi si še enkrat dovolil predstavljat in širit, da v sredo ali v petek predstavljate večino države, ker je to daleč od resnice.
Vse vas naterat domov takoj, ko se vas 10 zbere.

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Jakove (nepreverjen)

BUDALETINA PA NEMA VAS VIŠE.

In reply to by Neko (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Ja lepo se obnašaš, prav na ravni teh protestnikov, ki najprej izzivajo, delajo pizdarije tam, potem pa igrajo žrtve policije in države. Tipični socialaši, derete se na cestah, pa cele dneve pišete po spletu, ker nimate drugega dela. Zdaj če ste glasni, pa se vas nekaj zbere tam na trgu še ne pomeni, da predstavljate večino. Samo nemir delate v državi vključno s temi vašimi levo-desnimi novinarji.

In reply to by Jakove (nepreverjen)

SLO (nepreverjen)

Zelo negativno sem bil presenečen, ob novici, da je bil zadnjič med protesti na policiji tudi kangler! Sramota od 'človeka'! Da si ni drznil zopet kandidirat za župana MARIBORA! Nikoli si ne bom oprostil, da sem mu v prvem mandatu za župana dal svoj glas.

Neviden (nepreverjen)

Gremo vsi'z vilami,he,he

pohorskisvizec

Protesti, zoper koga, a, da ni prijavljeno, jah, primitivci!Policija, uredi zadevo!

Rival (nepreverjen)

Kmetavzar se javlja. Mrššš

In reply to by pohorskisvizec

Bogdan (nepreverjen)

imamo polno opranoglavcev dovolj je bilo kobojo zboleli naj grejo protestirat

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice