Foto: PGD Talum Kidričevo
Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v naselju Pongrce v občini Kidričevo, zagorelo v kurilnici ob stanovanjski hiši, požar pa se je razširil na ostrešje hiše.

V intervenciji je sodelovalo 97 gasilcev iz osmih prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Kidričevo. Gasilci so požar omejili in pogasili, odkrili del ostrešja, odstranili poškodovano in uničeno kritino ter preventivno pregledali objekt s termovizijsko kamero, poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ogenj je uničil okoli 240 kvadratnih metrov ostrešja na stanovanjski hiši in kurilnici ter poškodoval oplesk v bivalnih prostorih mansarde. Med intervencijo se je lastnik objekta nadihal dima, zato so ga na kraju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Ptuj. 

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šikole so do jutranjih ur vršili požarno stražo.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je do požara prišlo sinoči, malo pred 20. uro, ko je v neposredni bližini dimnika zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. 

Ko je požar izbruhnil, so bili vsi stanovalci doma in so kurili na trda goriva. Poškodovan ni bil nihče, požar pa so pogasili gasilci.

Materialna škoda znaša okoli 150.000 evrov. Policisti in kriminalisti ogled opravljajo danes.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
alfonz raufenkirer (nepreverjen)

in naredili so tri obroče okoli hiše
samo da jim požar ne bi pobegnil

Starejše novice