Saj ni res, pa je ... Tako sta tujca, skrita pod avtobusom, prepotovala več kot 550 kilometrov v Slovenijo.

Bralec je uredništvo Sobotainfo obvestil, da naj bi slovensko mejo minulo noč v vozilu Avtobusnega prometa Murska Sobota nezakonito prečkala dva migranta.

Tujca sta se po neuradnih informacijah pretihotapila v majhen prostor ob pnevmatiki avtobusa, ki se je iz izleta v Sarajevu vračalo v Mursko Soboto, in tako prepotovala približno 550 kilometrov. Po naših informacijah so ju morali s posegom rešiti iz tesnega prostora.

Kot pojasnjujejo v Policijski upravi Murska Sobota, so bili s strani avtobusnega prevoznika v Murski Soboti danes, malo pred 6. uro obveščeni, da se pod parkiranim avtobusom, ki je ponoči pripeljal iz Sarajeva, nahajata dva tujca. 

»Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta se v majhnem prostoru (loputi) pri zadnji levi pnevmatiki avtobusa nahajali dve osebi, ki nista bili poškodovani. Gre za enega državljana Alžirije in enega državljana Maroka, ki sta včeraj v popoldanskem času v Sarajevu vstopila v prostor avtobusa in na nedovoljen način vstopila v Republiko Slovenijo,« so zapisali iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Ob tem dodajajo, da postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice