Pomorska policija in luška kapetanija iščejo Slovenca, ki je padel z vodnega skuterja in izginil med Vrsarjem in Funtano. 

Policija je o nesreči bila obveščena ob 18.20 in se je takoj odpravila iskati pogrešanega Slovenca, a so z mrakom neuspešno iskanje prekinili, poroča Glas Istre. Iskanje se nadaljuje.

Slovenec naj bi bil gost kampa Valkanela, upravljal pa naj bi z močnim vodnim skuterjem in za seboj vlekel še otroka v gumijastem obroču. Pred njima naj bi se križem vozil tudi gliser, najverjetneje z razlogom ustvarjanja valov in z željo razburkati vožnjo.  V enem trenutku je slovenski državljan zaradi valova udaril z glavo v skuter in padel v vodo. 

Priča njegovemu padcu so bili gosti iz omenjenega kampa, ki so z nekaj čolni hiteli na pomoč nesrečnemu vozniku, tem pa so se pridružili še gliserji luške kapetanije in pomorske policije.

Nesreča se je zgodila pri otoku Figarola, neposredno pri avtokampu Valkanela. Glas Istre še dodaja, da je moški na vodni skuter vedno odpravil z varnostnim jopičem, tokrat pa se je na morje odpravil brez njega.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice