Je bila kmetijska ministrica Aleksandra Pivec tarča novih groženj?

V Murski Soboti so dopoldan pripravili občni zbor Prekmurskega prašičerejskega društva Murska Sobota. Po prvotnih napovedih naj bi s ga udeležila tudi ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki opravlja tekoče posle, Aleksandra Pivec, a je na občni zbor ni bilo.

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja direktorata za hrano in ribištvo Bojan Pahor je kmetijsko ministrico uvodoma opravičil. Razkril je, da naj bi neznanec na Ptuju z bencinom polil avto, za katerega je domneval, da je v lasti ministrice Pivčeve. Kasneje naj bi se izkazalo, da avtomobil vendarle ni ministričin.

Po neuradnih informacijah naj bi se neznanci lotili avtomobila ministričinega soseda. Avtomobil naj bi bil podoben ministričinemu, tudi hiši ministrice in njenega soseda naj bi bili videti podobno.

Na kmetijskem ministrstvu informacije še preverjajo

Z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so na vprašanja Mariborinfo odgovorili: »Dogodek v zvezi s poškodovanim avtomobilom je v postopku preiskave Policijske postaje Ptuj. Več dejstev zaenkrat ni znanih. Za nadaljnje poizvedbe svetujemo, da se obrnete na Policijsko postajo Ptuj.«

Na Policijski upravi Maribor so dejali, da informacij o dogodku za zdaj še ne morejo podati. Poklicali smo tudi ministrico Aleksandro Pivec, ki pa se na telefon ni oglasila.

Spomnimo. V začetku tega meseca je nova predsednica stranke upokojencev Aleksandra Pivec prejela grozilno pismo, zaradi česar naj bi ji policija zagotovila izredno varovanje. Po poročanju 24ur.com naj bi ministrici tedaj grozili s smrtjo, če bi se odločila za sodelovanje pri oblikovanju koalicije Janeza Janše.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vojkovojko (nepreverjen)

Sama golazen na kupu...kdaj bo te drhali konec v gnili sloveniji

stary1 (nepreverjen)

Če je treba grem jaz stražit njen avto
pa bomo videli koliko je potem zlikovceh še v hlačah,
kajti če bi karkoli naredili ministričinem avtomobilu
bi preklinjali še svojo mater ki jih je rodila

Starejše novice