Na Štajerskem se je zgodil nov filmski vlom v trgovski center. Neznanci so na enak način kot pred štirimi meseci v Mariboru razbili stene in stekla v trgovskem centru v Gornji Radgoni.

Neznanci so v noči na ponedeljek v trgovsko središče tik ob reki Muri vlomili skozi drsna vrata, nato pa skozi steklo v frizerski salon, kjer so se lahko izmaknili videonadzori. Podvig neznancev je na las podoben vlomu v mariborski E.Leclerc novembra lani.

Tatinski pohod se je s frizerskega salona nadaljeval skozi steno na hodnik, ki pelje o sanitarij, nato pa so razbili še steno v Travel Free Shopu.

Uničujoč pohod

Kriminalisti in policisti še vedno skušajo odkriti storilce priljubljenega nakupovalnega središča, kamor zahajajo domačini, pa tudi prebivalci sosednje Avstrije. Kaj vse so nepridipravi odnesli še ni povsem znano. Točno škodo, ki je bila povzročena Travel Free Shopu, bo znana šele po opravljeni inventuri. Ogromno škode pa je utrpel tudi sam objekt. Razbite so stene, stekla in vrata.

Nepridipravi so uničevali vse pred sabo.

Pomenljivo sporočilo na vratih stranišča. Gre za povratnike?

Varnostne kamere naj bi pokazale, da so se neznanci s prizorišča odpeljali s kombijem. V svojem pohodu pa naj bi izmaknili predvsem tobačne izdelke. Po razdejanju, ki so ga povzročili neznani vlomilci, je videti, da gre za izurjene tatove. A njihovo profesionalnost kazijo napisi na vseh treh vratih, ki iz hodnika peljejo v toaletne prostore in prostore za čistilke.

Na moška straniščna vrata je tako vlomilec zapisal: »Vratio sam se i j… vam sve po spisku.«

So bili na delu vlomilci mariborskega E.Leclerca?

To vzbuja namigovanja, da bi lahko šlo za tiste nepridiprave, ki so v novembrski noči na identičen način vlomili v mariborski E.Leclerc. Tamkajšnjih storilcev, ki so v svojem pohodu povzročili precejšnjo materialno škodo na objektu, odtujili pa tudi večje število mobilnikov in parfumov, namreč še vedno niso odkrili.

Zanimivo. Tako novembrski, kot tokratni vlom v nakupovalno središče, se je zgodil v noči na ponedeljek.

Neznanci so takrat v trgovski center vstopili skozi stranski vhod na hodnik, s stopnišča do frizerskega salona pa so se prebili kar s pomočjo macole. Od tam so prišli še v sosednjo parfumerijo, nato pa še v notranjost centra, ko so si za zadnji plen izbrali trgovino mobilnikov, kjer so povzročili za 50.000 evrov škode. V svojem pohodu pa naj bi povzročili še za 20.000 evrov materialne škode. Storilce je v trgovini z mobilniki ujela tudi varnostna kamera.

Tako so novembra izropali prodajalno mobilnikov.

A tudi ta kamera ni pomagala, da bi vlomilce ujeli. Morda so isti nepridipravi bili na delu tudi tokrat.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gjergj (nepreverjen)

In kaj je tukaj čudnega?...nič. Rop kot rop pač. V državi kjer sodstvo ne more oz noče sprožiti ta prave postopke v katerih bi dokazalo hude tatvine, plačke, čudna bogatenja, gromozanska premoženja ki so nastala čez noč, milijoni evrov na računih, vile, jahte, dragi avtomobili, ekzotična potovanja, kupljene i potem uničene tovarne, podjetja v katerih so infrastruktura ter stroji razprodani za ficke, delavci na cesti itd, in kaznovalo "mojstre" z dolgoletnim zaporom s težkim fizičnim delom na kruhu in vodi ter odvzemom vsega tako nastalega premoženja, je en takšen rop mala malica. Sicer zakaj ne bi kradel po ta malem in si izboljšal "osebni BDP", če za ukradene milijone kaj je vidno iz letala, nihče ne odgovarja in ni kaznovan? Lopov, če ga ujamejo, bo rekel :"Sem brez zaposlitve, rad bi delal a nimam kje, od nečesa moram živeti. In kaj mi preostane?...... "naš lep domači" rop!"/komentar se ne nanaša na poklicne krimose. Širša družba je lahko srečna da tokrat ni prišlo še do streljanja. Pa lep velikonočni pozdrav vsem poštenim državljanom.

Starejše novice