Mariborski kriminalisti so v ponedeljek podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora zoper moškega.

Osumljenec, naj bi šlo za partnerja sodnice, je 16. junija okoli 00:30 pred vhodom v stanovanjsko hišo v okolici Maribora poskušal umoriti sodnico mariborskega Okrožnega sodišča. Osumljenec je oškodovanko pričakal v temi in ji poskušal na zahrbten način vzeti življenje tako, da je pristopil do nje in jo s trdim predmetom večkrat udaril in ji s tem prizadejal hude telesne poškodbe. Oškodovanka je bila odpeljana v UKC Maribor, kjer je še vedno na zdravljenju. 

Obsežna kriminalistična preiskava

V kriminalistični preiskavi so sodelovali izvedenci Nacionalnega forenzičnega laboratorija, inštruktor za sodno medicino in kriminalisti Uprave kriminalistične policije.

V preiskavi so  opravili številne operativne ukrepe, pogovore z zaposlenimi na Okrožnem sodišču v Mariboru, s sorodniki in sosedi. Opravili so tudi preiskavo stanovanjske hiše, dveh vozil in sodniškega kabineta. 

Sodnica brez varovanja

Kriminalisti so z vsemi razpoložljivimi operativnimi ukrepi, ki so pripomogli k preiskavi so ugotovili, da motiv izhaja iz zasebnega življenja oškodovanke. Kriminalisti še vedno nadaljujejo s preiskavo in s postopkom. Po besedah Andreja Kolbla, vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, sodnica trenutno nima varovanja, osumljenec, pa naj bi jo tudi že večkrat obiskal v bolnišnici. Policisti so podali predlog o prepovedi približevanja. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmm (nepreverjen)

Haha “redno plačujte vsaki teden”... slovenščina ti ni najbolj močna stran goljuf!

In reply to by Madeline_Summerville

Navijac (nepreverjen)

Cudno vse..brez pripora...govorice o vezah.lobijih.zivalih s...-)

Sendvić in šal (nepreverjen)

In zakaj jo ni ubil, če jo je imel namen in nihce mu ni tega preprečil ?
Torej ni šlo za poskus umora ampak za napad z hudimi telesnimi poškodbami. Kazen pa bo po ekspresnem sojenju takšna, kot če bi tri ubil. Toliko o poštenem sojenju.

Starejše novice