Znane so podrobnosti napada starega znanca policije na sodnika. Grožnje in nadlegovanje se vlečejo že več kot deset let.

Sodnik Gorazd Tivadar sodniško službo v Ljutomeru opravlja že petnajst let. Pravi, da je napadalcu pred več kot desetimi leti sodil v eni zadevi, ki se je končala v škodo slednjega. 

»In vse od takrat sem deležen nadlegovanj tako po elektronski pošti kot po sms sporočilih,« razlaga Tivadar.

Napadalec dejanja ne skriva

Napadalec naj bi bil prepričan, da so bili postopki zoper njega dogovorjeni in zrežirani, sodnik pa naj bi imel pri tem interes: »To ni res, to so vse izmišljotine, kar se da tudi zelo preprosto preveriti.«

Napadalec je sodnika pred letom in pol na sodišču fizično napadel, s pestjo ga je udaril v obraz.

»Včeraj pa mi je razbil steklo na avtomobilu. Kladivo je pustil kar na avtomobilu, dejanja ne skriva, stvar pa je obravnavala policija,« pojasnjuje Tivadar.

Macolo naj bi skrival v grmovju

Napadalec je na dan napada imel obravnavo na ljutomerskem sodišču za odvzem opravilne sposobnosti z namenom prisilne hospitalizacije v psihiatrični bolnišnici. Obravnavo pa naj bi samovoljno zapustil. 

Kladiva v sodni dvorani ni mogel imeti pri sebi, a priče so opazile, da naj bi imel manjšo macolo skrito v grmovju pri sodišču.

Aretaciji se ni upiral

Kot je pojasnil Roman Zver, načelnik Policijske postaje Ljutomer, so v torek okrog desete ure prijeli prijavo poškodovanja tuje stvari, na parkirišču pred upravno stavbo sodišča v Ljutomeru.

»Storilec je bil s strani policistov policijske postaje Ljutomer tam tudi prijet, na avtomobilu je s kladivom razbijal stekla spredaj in zadaj,« pojasnjuje Zver.

Storilec je bil na kraju s strani policistov prijet, aretaciji se ni upiral, v nadaljevanju pa je bil spuščen, saj so policisti s strani državnega tožilstva prejeli takšna navodila. 

Zaradi groženj sodnika že varovala policija

Gre za starega znanca policije, po informacijah Sobotainfo domačina iz Ljutomera. Policisti so ga v preteklosti že obravnavali, predvsem zaradi kršitev javnega reda in miru, bilo je pa tudi nekaj sumov storitve kaznivih dejanj.

Sodnik Tivadar sicer dodaja, da se počuti ogroženega, zaradi nepredvidljivosti napadalca pa se ogroženo počutijo tudi njegovi kolegi. Dodaja še, da je razočaran nad sistemom in nad odzivom javnosti na takšne dogodke. 

Zaradi groženj napadalca je imel že tudi varovanje, dodaja še, da ga grožnje ovirajo tudi pri delu.

»Strah me je zase in za mojo družino,« še pove Tivadar.

Sodnik Gorazd Tivadar.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nacist se (nepreverjen)

ne sme zagovarjat sodnik kriminalac

pohorskisvizec

Gorazd bemflna vozi!

666 (nepreverjen)

kaj je zdaj seronja zdaj se pa pajtlaš

Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Ne poznam zgodbe,ki je do tega vandalizma privedla, me pa zanima zakaj se mu je ta sodnik tako zasral, zagotovo ima razlog!

Starejše novice