Na mariborskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje 38-letni Medihi Hromadžić, ki je obtožena umora sestre dvojčice in poskusa umora svoje matere. Izvedenec je dopolnilno mnenje predstavil za zaprtimi vrati, obramba predlaga novo mnenje.

Sojenje za lansko tragedijo v stanovanjskem bloku na Pobrežju 8. marca se je nadaljevalo z dopolnilnim mnenjem izvedenca psihiatra Mladena Vrabiča. Obramba je sicer na začetku obravnave zahtevala preložitev, saj je dopolnjeno mnenje izvedenca dobila manj kot 24 ur pred obravnavo.

Odvetnik obtožene je v obrazložitvi zahteve sodniškemu senatu pojasnil, da je minilo premalo časa za preučitev mnenja in pripravo na zaslišanje izvedenca ter da je s tem ogrožena pravica do obrambe.

Obramba predlaga novega izvedenca

Sodni senat je zahtevo obrambe zavrnilo in se ob izločitvi javnosti seznanilo z dopolnjenim mnenjem izvedenca psihiatra ter opravilo njegovo zaslišanje.

Po zaslišanju je obramba sodnemu senatu predlagala postavitev drugega izvedenca in pridobitev dodatnega mnenja. O pritegnitvi drugega izvedenca bo senat odločal na naslednji obravnavi, ki bo na sporedu prihodnji petek. Sodišče je dobilo tudi predlog o zaslišanju dodatnih prič, ki pa ga je zavrnilo.

Sestro dvojčico naj bi zabodla kar 48-krat

Tožilstvo za umor sestre predlaga 26 let zapora, za poskus umora matere pa 13 let. Predlagano kazen je tožilka združila v enotno kazen 30 let zapora.

Spomnimo. V stanovanjskem bloku na Pobrežju naj bi se 8. marca lani 38-letna Mediha v jutranjih urah z nožem najprej lotila sestre dvojčice Mersihe in jo zabodla najmanj 48-krat. Kasneje naj bi nož 12-krat zarinila še v svojo mater. Ta naj bi, kot je sama dejala, stopila med sestri dvojčici, da bi preprečila prepir. Poškodovana sestra je uspela priti do hodnika in poklicati pomoč, a naj bi jo obtožena nato še večkrat zabodla, tako da je na kraju dogodka umrla.

Na prejšnji obravnavi je obtožena povedala, da je tistega jutra pripravljala zajtrk, ko se ji je pridružila sestra in jo pričela žaliti. »Posmehovala se mi je, me zmerjala z grdimi besedami in mi pričela groziti z manjšim nožem. Ko je kasneje odložila nož na bližnjo mizo, sem ga pograbila, saj sem ga želela skriti. Tega mi ni dovolila in med nama je prišlo do prerivanja. Spomnim se, da sem jo zabodla. Kolikokrat, ne vem. V kuhinjo je prišla tudi mama in v tistem trenutku je Mersiha popolnoma spremenila obnašanje. Rekla ji je, glej mama, kaj mi dela, zato se mi je mama približala. Ne spomnim se natančno, kaj se je dogajalo naprej. Bilo pa je še veliko prerivanja. Vem, da se zamahnila z nožem in ranila mamo,« je opisala dogajanje.

»Moje življenje je uničeno«

Obtožena je tekom postopka poudarila, da se počuti grozno in da bo v sebi se življenje nosila krivdo ter živela s tem, kar je storila. 

»Dejanja se res ne spomnim, vseeno pa je moje življenje uničeno. Želim, da mi bo mama kdaj lahko odpustila, zato bom molila. S tem, ko je umrla sestra, je umrl tudi del mene,« je dejala v eni izmed obravnav.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice