Dan po tragediji, v kateri je nad sestro dvojčico in mater roko dvignila 38-letnica, je Maribor še vedno v šoku. Mati je napad, ki naj bi se zgodil z nožem, preživela, sestra je v pritličju bloka izkrvavela do smrti.

Zakaj je prišlo do hude tragedije, sosedom še vedno ni jasno, podrobnosti za zdaj ne razkriva niti policija, saj preiskava še poteka. Dan po družinski tragediji na Pobrežju je na bloku v Ulici bratov Greifov izobešena črna zastava. Čistilke, ki še danes čistijo krvavo stopnišče, od šoka komajda govorijo.

»Sploh nisem prisebna, kaj sem vse videla. Dobesedno sem v šoku, včeraj smo čistili to ...« je šokirana čistilka. Drama se namreč ni odvijala samo v stanovanju v tretjem nadstropju, temveč tudi po celotnem stopnišču bloka. Po stopnicah je žrtvi umora pomagal sosed, ki pa se je tik pred izhodom zgrudila.

Večkrat zabodena v predel prsi obležala v mlaki krvi

Sosed se je vrnil v stanovanje po krvavečo mater in jo uspel spraviti iz bloka. Takrat so že prispeli reševalci, a do žrtve niso mogli. Skozi vrata so namreč videli, da se nad njo z nožem v roki še vedno skladnja sestra dvojčica, policistov pa takrat še ni bilo na kraju dogodka.

»Stopiš ven pa to zagledaš ... Čisto vse sem videl. Od trupla, do krvavega hodnika,« je šokiran tudi stanovalec bloka Alen. Pripoveduje še, da je žrtev umora obležala v mlaki krvi, večkrat zabodena v predel prsi. Ranjeno mater so z rešilcem odpeljali v bolnišnico, sosedje pa še vedno brez pojasnila premlevajo tragedijo.

Kaj je 38-letnico pripeljalo do tega?

Kaj se je točno zgodilo in predvsem zakaj, sosedom ni jasno. Sprašujejo se, kaj se je zgodilo v glavi 38-letnice, da je tako kruto vzela življenje svoji sestri dvojčici in napadla tudi mater. Družina namreč ni bila nikoli problematična, pripovedujejo.

»Punce sem včasih videla, pa so se lepo pozdravile,« pripoveduje Truda Lehner.

Kriminalisti o motivu dvojnega zločina še ne želijo govoriti, podrobnosti preiskave pa bodo razkrili v ponedeljek. 38-letnici, ki je ubila lastno sestro in ranila mater, grozi do 30 let zapora.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice